Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi, la final! Minunate opere de artă dacică își așteaptă admiratorii
În perioada 10-19 iulie, la Polovragi, a avut loc prima ediţia a Taberei de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România", un proiect extraordinar de inspirat iniţiat de reprezentanții CJCPCT Gorj şi care a fost realizat în parteneriat cu Primăria Polovragi și alte autorități. Maine, joi, 19 iulie, la 10.30 va fi ceremonia de închidere a taberei.
În perioada mai sus amintită, opt meşteri populari au lucrat plini de inspirație și au realizat minunate creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România. Sculpturile lor readuc în memoria publică simboluri dacice străvechi, mai ales că la Polovragi circulă de secole legende legate de Zalmoxe. De asemenea, la Polovragia existat o cetăte dacică. Operele create vor fi amplasate pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi. De acum încolo, la Polovragi, înainte de a intra să vizitați Mănăstirea veți putea admira creații care vă vor rămâne întipărite în minte și suflet: o poartă cu însemne dacice, un dac în mărime naturală-carverii au ales să îl realizeze pe Decebal, un lup dacic, Zalmoxis,
La eveniment au participat (lucrat) drujbiștii-Echipa Carveri- Bostanica Gheorghe, Vrancea, Jalistea, lucrarea intitulata Dacul; Rizea Gabriel-Craiova-lucrarea Zamolxis; Ungur Ioan-Mures/Nazna- Decebal; Radacina Viorel-Bran, Lupul dacic; Stefan Bara-Huedin/Cluj, - Portal dacic; Lazar Radu, Ceica/Bihor-Lupul dacic; sculptorul Rotaru Nicolae, Crasna/Gorj- Stalpul cerului; Stramtu Ștefan, Tg-Jiu, - Zeita fertilității.
„Lucrarile vor fi amplasate pe platoul din fața mănăstiri Polovragi. O să fie ceva deosebit pentru județ si localitatea Polovragi, ceva ce va dăinui peste veacuri. Fondatorii taberei sunt CJCPCT, reprezentat prin manager Cepoi Ion si etnolog Pompiliu Ciolacu, directorul taberei, Consiliul local Polovragi, Primaria Polovragi, primar Gheorghe Epure, viceprimar Ion Constantinescu”, spun organizatorii.