(închide)

Stâna Ștefanu și celebrul tocan de oaie, mărci înregistrate la OSIM! Află ce surprize mai pregătește băcița Mărioara

 

Marioara Băbu, băcița cunoscută în toată România grație stânei pe care o administrează-Stâna Ștefanu de pe Transalpina-a finalizat procesul de înregistrare  la Oficiul de Stat pentru Invenţii și Mărci (OSIM) a stânei și preparatelor culinare pregătite aici! Astfel, Stâna Ștefanu, tocanul de oaie, telemeaua și balmoșul de la Ștefanu sunt mărci înregistrate. „Am înregistrat la OSIM stâna și preparatele. (...) Arată că e un lucru serios! De la 1 mai sperăm să înceapă sezonul turistic și la Stâna Ștefanu. Vreau să diversific preparatele, să bag și bulzul mai ales că toată lumea îl cere. Am în plan să facem și  plăcintă cu brânză, clătite, virsli și vom amenaja și un loc de joacă, să aibă unde să se joace copiii. Facem totul rustic, din lemn, doar suntem la munte și vom avea leagăne, tobogane. Chiar din primăvara vom avea toate acestea, veți vedea!”, a spus băcița Mărioara Băbu.

Cei care vin pe Transalpina și opresc la Stâna Ștefanu pot vizita micul muzeu etnografic de aici, pot (și trebuie! n.red.) să mănânce tocan, balmoș, bulz, dar trebuie să știe și că  vor putea petrece noaptea la Stână fără să îi coste nimic! „Trebuie să știe că aici sunt condiții 100% de stână: nu avem electricitate, baie sau alte chestii pe care le au la pensiune. Dacă vor să experimenteze viața de stână, de munte, îi așteptăm. Au mai fost în trecut turiști care au dormit afară, înveliți în cojoace.  Vor putea participa la mulsul oilor, vor vedea mieii, vacile, ce mai avem aici. Le voi arăta cum se face brânza, sunt condiții de stână!”, a declarat băcița Marioara Băbu. 

Galerie foto



Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste