„Școala Altfel” cu diverse activități interesante la clasa I-a B de la „Litovoi”! „Sunt mândră de elevii mei”
În perioada 1-5 martie, la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” din municipiul Târgu-Jiu are loc programul național „Școala Altfel”, astfel că sunt organizate diverse activități extrașcolare. În această perioadă vor avea loc activităţi cultural-artistice (literare, artistico-plastice, muzicale), activităţi de educaţie ecologică, activităţi sportive, dar și tehnico-ştiinţifice, activitati de educație civică, activităţi pentru o viaţă sănătoasă etc.
La clasa I-a B de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” predă învățătoarea Mădălina Ciobanu, dascăl foarte apreciat de elevi și de părinții acestora. Pentru „Școala Altfel”, Mădălina Ciobanu a gândit și pregătit o serie de activități. Primele activități din programul „Școala Altfel” au avut loc astăzi, 1 martie: „Pe aripile primăverii - Mărțișorul" și activitatea „Ce pot face două mâini dibace". Elevii și învățătoarea lor au ascultat și au discutat despre „Legenda mărțișorului", iar apoi au lucrat mărțișoare pentru mămici din lucruri refolosibile și au pregătit câteva surprize dulci. „Sunt mândră de elevii mei! Mereu am fost! Și mi-s foarte dragi! Am 6 elevi cu C.E.S., care întâmpină dificultăți la învățătură, dar au un potențial creativ extraordinar. Pe lângă restul elevilor, aceștia au nevoie de mai multă atenție și sprijin în cadrul activităților și sunt bucuroasă că îl pot oferi. Față de munca proprie, manifestă conștiinciozitate, disciplină, responsabilitate. Iubesc să fie puși în centrul atenției prin a rămâne responsabili cu liniștea din clasă atunci când eu lipsesc câteva momente. Toți elevii mei sunt foarte adaptabili, știu să comunice, sunt curioși, iubesc să exploreze și să coopereze. Consider că i-am format exact așa cum îmi doream și îi voi modela de aici înainte, astfel încât să ajungă oameni de succes în viață”, a spus, pentru Pagina Olteniei, învățătoarea Mădălina Ciobanu.
Pentru perioada care urmează, Mădălina Ciobanu și elevii săi se vor implica în următoarele activități:
- "Bunicii mei extraordinari" - lectura "Bunicul și bunica" de Barbu Ștefanescu Delavrancea, urmată de activități de desen/artă cu tema „Bunicii mei"
- "Copacul primăverii" - un mic atelier de pictură cu ajutorul bețișoarelor de urechi
- "Pe aripile cântecului și dansului" -activitate care va avea la bază prezentarea și învățarea unor părți dintr-un dans
- "Micii artiști" - realizarea unui colaj pe tema "Dansul florilor"
- "Matematică prin joc" - va fi o activitate cu și despre cuvinte încrucișate, glume matematice, ghicitori matematice, probleme distractive, curiozități
- "Mișcarea înseamnă viață. Sportul înseamnă sănătate!" - va fi organizat un concurs, dar și câteva întreceri sportive
- "Desenăm și ne distrăm" - desene cu creta pe asfalt
- "Detectivii curățeniei" - activitate de înfrumusețare a sălii de clasă
- "Să ne hrănim inteligent" - igiena zilnică, piramida alimentelor, elevii vor învăța să facă salată de fructe.