(închide)

Punctul Gastronomic Local „La Dinu” - Valea Dâljii, Hunedoara-Locul unde autenticitatea și gusturile de odinioară se îmbină armonios

 

De mai bine de o lună, în comuna Valea Dâljii din județul Hunedoara, gurmanzii pot servi cele mai gustoase mâncăruri tradiționale specifice zonei. Pe 24 ianuarie 2025 a fost ianugurat Punctul Local Gastronomic „La Dinu”, locul unde autenticitatea, tradiția sătească hunedoreană și gusturile de altădată se îmbină armonios, spre marea bucurie a turiștilor care le trec pragul. 

PGL „La Dinu” se află în pitoreasca comună Valea Dâljii fiind  un loc unde vă așteaptă preparate autentice și savuroase, pregătite cu pasiune și pricepere, după rețete unice, care reflectă bogăția și diversitatea bucătăriei românești. Sunteți invitați să descoperiți gusturile autentice, servite într-un cadru de poveste, inspirat de tradițiile și ospitalitatea satului românesc. 

„Punctul Gastronomic Local (PGL) este un concept dezvoltat de Agenția Națională a Zonei Montane, care valorifică produsele locale, obținute direct din ferme și gospodării. Acest model promovează economia rurală, susține micii producători și servește turiștilor preparate sănătoase și autentice, gătite ”ca la mama acasă”, cu ingrediente naturale.

La Dinu reprezintă un exemplu perfect de cum se pot pune în valoare resursele locale. Aici, oaspeții pot savura preparate din ingrediente de sezon, cultivate și crescute în zonă, pregătite după rețete tradiționale din Țara Hațegului, de la poalele Munților Retezat.

Importanța PGL pentru comunitate: sprijină fermierii și gospodarii locali, prin crearea unei piețe directe pentru produsele lor; promovează turismul rural și gastronomic și contribuie la păstrarea și transmiterea tradițiilor culinare locale. Domnul Dinu Budău și famlia sa vă așteaptă cu drag la Punctul Gastronomic Local "La Dinu" din Valea Dâljii pentru a vă bucura de gusturi autentice!”, a spus Nicoleta Dragomir, jurnalist la Revista Ferma.

Ce spun turiștii

„Weekend-ul trecut, mai exact sâmbătă, am avut plăcerea de a lua prânzul la Punct gastronomic- "La Dinu", împreună cu cei dragi, fiind și un eveniment special si anume ziua mamei mele!  Deși, din zonă, am fost pentru prima dată in Valea Dâljei, o localitate aflată la poalele Retezatului si foarte aproape de barajul "Ráu Mare Retezat " unde am fost întâmpinați cu drag de Dinu si familia lui, oameni foarte primitori, calzi, care te fac să te simți ca acasă. Dacă vreți să mâncați tradițional si natural, bucate din Țara Hategului, să nu ezitați să le faceți o vizită!  O să fiți primiți de întreaga familie Dinu, Ani si fetele, hărnicuta Denisa si sora, precum si rude apropiate, cu căldură si mai ales, cu cele mai bune mâncăruri tradiționale ca la "mama acasă", cu o gustare variată cu produse bio "km 0', urmate de ciorbă, friptură, iar la sfârșit ne- au delectat cu gogoși ( pancove) și cu un savuros "Tort Diplomat cu Fructe", fiind o surpriză pentru mama mea.  Mulțumesc pe această cale tuturor din familie, dar mai ales bucătăreselor Ani si Denisa! Recomand tuturor această locație, dacă o să vă aflați prin Țara Hategului, să nu ezitați să treceți pe" La Dinu!”, a postat pe pagina Punctului Gastronomic dna. Alina Gabriela Ungur.
Multumim si mult succes in continuare !

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste