(închide)

Proprietara unei croitorii caută soluții pentru a nu trimite angajatele în șomaj: „Confecționăm măști faciale din bumbac 100%”

 

O târgujiancă, proprietara unei croitorii cu zeci de angajați, care funcționează la Craiova, face un apel la românii care o pot ajuta să nu își trimită croitoresele în șomaj! De câteva săptămâni, comenzile pentru haine de damă au scăzut dramatic, așa că au început să confecționeze măști faciale de bumbac, măști care pot fi sterilizate prin diverse procedee recomandate de personalul medical. Din fericire, o vreme, croitoria a avut activitate căci aveau și comenzi pentru măști, dar în ultimele zile lucrurile nu mai merg atât de bine. Târgujianca are croitoria din 2004 și nu vrea să își trimită angajatele în șomaj, căci acestea au familii de întreținut. „Societatea noastră este un producător de confecții pentru femei, cu tradiție pe piața românească. Produsele noastre sunt concepute de la tipar și până la produsul finit în atelierul nostru. În contextul stării de urgență datorită căreia magazinele nu mai cumpără și nu mai reușesc să vândă marfa aflată pe stoc și atunci noi implicit nu am mai putut avea încasări, ne-am decis să apelăm la o soluție de compromis cu ajutorul căreia sperăm să reușim să nu trimitem salariații acasă. Așadar, acum confecționăm măști refolosibile pentru față din bumbac 100%. Țesătura se poate fierbe și se poate băga în clor, în acest fel produsul putând să fie dezinfectat. Așteptăm comenzi la numărul de telefon 0765 766 993”, a spus Bianca Șelaru, proprietara croitoriei. Femeia a spus că aceste măști nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează că măștile fabricate manual și cele din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătății. Pentru a fi eficiente, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli: trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor, arată instituția într-un comunicat.

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste