Promovarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor din mediul rural, un nou proiect al Asociației Scout Society
Asociația Scout Society împlementează un nou proiect care vizează promovarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor din mediul rural, pornind de la o atitudine antreprenorială aplicată la soluțiile provocărilor societății de astăzi.
În perioada 01.01.2022 – 01.01.2024, Asociația Scout Society implementează proiectul de parteneriat strategic “Rural Business Innovation Hub”, împreună cu parteneri din Slovenia (SMART IDEA Igor Razbornik s.p. și Better Future, poslovno svetovanje, Ksenija Strazisnik s.p.), Portugalia (JumpIN Hub - Associação para a Inovação e Empreendedorismo), Croația (MP Enterprise d.o.o.), Slovacia (YOUTHFULLY YOURS SK). Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul isi propune:
-sa creasca nivelul de competente antreprenoriale in randul tinerilor (18-30 de ani) din 6 comunitati locale;
-sa incurajeze dezvoltarea a 6 comunitati rurale si crearea oportunitatilor pentru o viata mai buna;
-sa faciliteze constientizarea de catre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-30 de ani a importantei alfabetizarii antreprenoriale;
-sa documenteze/demonstreze utilitatea unui centru de inovare in afaceri pentru extinderea oportunitatilor pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani din zonele rurale.
O dată cu începerea implementării proiectului a fost organizată la Târgu-Jiu și prima întâlnire de lucru unde au participat reprezentanți ai organizațiilor partenere. În cadrul acesteia au fost discutate o serie de aspecte ce țin de implementarea proiectului. Printre acestea au fost: analiza și distribuirea sarcinilor din managementul de proiect; discutarea și aprobarea planurilor de comunicare, de risc și de diseminare; distribuirea sarcinilor și aprobarea termenelor limită pentru fiecare sarcină atribuită; discutarea, aprobarea și semnarea acordului de parteneriat al proiectului și planificarea cu privirea la redactarea / realizarea primelor două rezultate ale proiectului: o broșură care va conține o colecție de bune practici pentru dezvoltarea afacerilor de succes din mediul rural și un material care va avea conținut educațional pentru antreprenoriatul tinerilor din mediul rural.
„Acest proiect a apărut din necesitatea de a încuraja antreprenoriatul în zonele rurale ca urmare a confruntărilor cu care se confruntă comunitățile din sate. În zonele rurale, este deosebit de dificil pentru tineri să învețe despre antreprenoriat și să aibă oportunități de a începe și de a dezvolta o afacere la fel ca într-un oraș”, a spus Corina Lebedinscaia, coordonator comunicare.