(închide)

Polițiștii gorjeni au ieșit în stradă! Vitezomanii de la volan, amendați

 

Mai multe acțiuni de prevenire sunt organizate în această perioadă de reprezentanții IPJ Gorj. Astăzi, spre exemplu, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere, polițiștii rutieri, împreuna cu polițiști din cadrul Biroului pentru Prevenirea si Analiza Criminalității Gorj, au organizat o acțiune preventive-reactivă, pe raza orașului Rovinari.

Polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, din care 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au reținut 8 permise de conducere, din care 4 pentru depășirea regimului legal de viteză. Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și constatată o infracțiune la regimul rutier. „Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare”, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi la volanul unui autovehicul, dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie și un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând riscul producerii unui accident rutier. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, fără a se asigura corespunzător.

Pentru a conduce în siguranţă conducătorul auto trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, riscul producerii unui accident creste.

De asemenea, în timpul deplasării, respectați regimul legal de viteză, folosiţi centura de siguranţă, păstrați o distanţă corespunzătoare între autovehicule şi circulați cu viteză redusă în condiţii meteo nefavorabile.

• Când sunteți la volan să fiți concentrați la trafic și să evitați:

- folosirea telefonului mobil fără handsfree

- să purtați conversații cu pasagerii care pot să vă distragă atenția

- să efectuați alte activități în timp ce conduceți.

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

• Pentru un traseu mai lung este recomandat să nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi şi să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă reface forţele. 

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte !

„Totodată, în această perioadă, pietonii sunt rugaţi să circule pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile marcate și semnalizate corespunzător şi numai după ce s-au asigurat că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto. Graba și neatenția conduc la producerea accidentelor rutiere !!!”, a transmis IPJ Gorj.

Galerie foto













Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste