(închide)

Pictorul Gheorghe Pogan expune la Muzeul Național Brâncuși din Târgu-JIu

 

Muzeul Național 'Constantin Brâncuși' din Târgu Jiu organizează la ora 17,00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, vernisajul expoziției 'Grădinile geometricului' a pictorului Gheorghe POGAN.

Curatorul expoziției este ZuZu Caratănase, iar coordonatori de proiect sunt: Denișa Sută - manager Muzeul Național 'Constantin Brâncuși' și artistul Ovidiu Ionescu. Gheorghe Pogan: 'Sunt un risipitor curios, gata să renunțe la o rețetă verificată pentru a cerceta cât de departe pot fi împinse limitele picturii și cum ar putea arăta urmă vizibilă a viitorului. Sunt un risipitor care se sprijină pe înțelepciunea ideilor în așteptare.'

'Pentru Muzeul Național 'Constantin Brâncuși' din Târgu Jiu este o bucurie și o onoare să găzduiască expoziția marelui artist Gheorghe Pogan, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Așteptăm toți târgujienii și nu numai să participe la vernisajul expoziției, care este una cu lucrări de pictură, special pictură abstractă, aparținând marelui artist, care este absolvent al Facultății de Arte de la Cluj. La Muzeul Național 'Constantin Brâncuși' au fost mai puțini artiști care provin de la școala clujeană, probabil vreo 3-4, cei mai mulți sunt absolvenți ai facultăților de arte de la București și Iași. Gheorghe Pogan este considerat a fi unul dintre cei mai valoroși pictori din România', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Muzeului Național 'Constantin Brâncuși', Denisa Șuță.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a muzeului, Gheorghe Pogan a avut o serie de expoziții personale atât în țară, cât și în străinătate, în orașe precum Brașov, Târgu Mureș, Hărman, Deva, București, Trier și Dresda (Germania), Lohia (Finlanda), Arras (Franța), Vicenza (Italia), participând totodată cu lucrări în expoziții de grup și colective în Franța, Italia, Austria, Belgia, Finlanda, Germania, Bulgaria.

Lucrări ale lui Gheorghe Pogan se află atât în colecții de stat în România, cât și în colecții private în străinătate.

Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1980, a fost președinte al Comisiei de Cenzori UAP (2016-2022) și, în prezent, este membru în Consiliul Director UAP (din 2022).

Pentru întreaga activitate artistică, administrativă, didactică și de creație în mai multe domenii, în anul 2019 i-a fost atribuită Indemnizația de Merit a Academiei Române

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste