(închide)

Noi cabinete medicale la Târgu Cărbunești! Psihologi specializați în terapiile pentru tulburările de spectrul autist oferă consultații

 

Psihologul clinician Iuliana Dimulescu a regândit și reamaenjat spațiul medical pe care îl deține în orașul Târgu-Cărbunești, pentru a veni în sprijinul părinților copiilor cu tulburări autiste și nu numai. Psihilogul Dimulescu colaborează cu mai mulți pshihologi clinicieni specializați în tulburărirle din spectrul autist, iar aceștia vor oferi consultații. 

Autismul este o tulburare neuro-comportamentală caracterizată prin dificultăți în comunicare și interacțiune socială, împreună cu comportamente repetitive și interese restrânse. Este considerată o tulburare cu spectru larg, deoarece simptomele și severitatea lor pot varia semnificativ de la o persoană la alta.

„La cererea pacienților și pentru o mai mare acoperire a nevoilor acestora am reamenajat spațiul din Târgu Cărbunești și l am transformat în cabinete psihologice unde se vor oferi ședințe psihologice de către psihologi clinicieni cu drept de liberă practică și cu specializări în terapiile pentru tulburările de spectrul autist și logopedie: 
Magda Conac psiholog clinician
Adina Popescu psiholog clinician
Eliza Spirlea psiholog clinician
Alina Nicoleta Pasare psiholog clinician
Izabela Colțatu educator specializat
Adriana Manasia educator specializat
Va așteptăm la sfințirea locație în data de 16 februarie 2025 ora 12.00 str.Gilortului nr.2 Tg Carbunesti !! Va așteptăm cu drag! Cât de curând posibil se vor oferi ședințe decontate de CJAS pentru pacienții cu tulburări de spectru autist”, a transmis psihologul Iuliana Dimulescu.

Diagnostic și intervenție:
Diagnosticul autismului este stabilit de către profesioniști specializați, cum ar fi medicii pediatri, psihiatrii sau psihologii, pe baza evaluării comportamentale și a observațiilor clinice. Intervenția timpurie și adecvată este crucială în gestionarea autismului și poate include:

Terapie comportamentală: Cum ar fi terapia aba (applied behavior analysis) sau terapia comportamentală cognitivă.
Terapie de limbaj și comunicare: Pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare verbale și non-verbale.
Terapie ocupațională și fizioterapie: Pentru a sprijini dezvoltarea abilităților motorii și de integrare senzorială.
Concluzie:
Autismul este o tulburare complexă și variabilă, care necesită o abordare individualizată și integrată pentru gestionare. Prin înțelegerea semnelor și simptomelor, diagnosticul precoce și intervenția adecvată, putem sprijini persoanele cu autism să-și atingă potențialul maxim și să ducă o viață împlinită și independentă (https://apeit.ro/ce-este-autismul/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkoe9BhDYARIsAH85cDNGK9Db9oJBvZGapm9oblZgKynEt3ghUZVCUly2vRPcup2elWZ7G78aAlQIEALw_wcB).

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste