(închide)

„Ne unim pentru o cauză - AUTISMUL” - minunat spectacol cu scop umanitar!

 

Asociatia Uniunea Femeilor  din Gorj organizează spectacol caritabil pentru copiii cu autism în data de 21 Februarie  2024! „Ne unim pentru o cauză - AUTISMUL” - este spectacolul la care putem participa cu toții pentru a sprijini o cauză nobilă!!


Cheltuielile pentru integrarea copiilor cu autism sunt puse exclusiv pe umerii părinților, care se descurcă foarte greu.  Mulți dintre ei nu își permit costurile unor asemenea terapii care sunt extrem de importante pentru copiii lor! Costurile medii pentru terapia unui copil cu autism în România ajung la 1500 de euro/lună, iar dacă completăm  cu terapia pentru familie se ajunge spre 2.000 euro pe lună.  „Singura certitudine pe care o are autismul este că nu se poate trata. Putem, însă, contribui la dezvoltarea acestor copii, astfel încât să își atingă potențialul lor maxim și să devină adulți cât mai independenți, integrați în societate.  
Spectacolul va avea loc miercuri, 21 februarie  ora 17.00 la  Riviera by ANNA EVENTS din Târgu Jiu”, spun organiaztorii spectacolului umanitar.

Autismul este un diagnostic din ce în ce mai întâlnit. Pentru ca diagnosticul să fie pus corect, este recomandat ca părinții să se adreseze unor experți specializați în problemele copilului, printre care se numără: psihiatrul infantil, neurologul infantil, psihologul. De asemenea, un aspect foarte important este sinceritatea 100% a părinților când descriu manifestările copilului.
„Majoritatea specialiștilor încep evaluarea copilului printr-o discuție cu părintele, pentru a realiza un tablou al istoricului de dezvoltare, iar îndrumarea este ca părintele să își facă o analiză a ceea ce a observat el neadecvat pentru a putea expune cu acuratețe o imagine de ansamblu cât mai bogată asupra dezvoltării prezente a copilului și să se „înarmeze” cu răbdare, asigurându-se că micuțul se află într-o formă optimă obținerii de observații clare și corecte (să nu fie bolnav, suprasolicitat, obosit). Părintele are un rol important prin cooperarea deschisă și cinstită cu psihologul sau cu medicul”, a spus psihologul Mădălina Stanca, de la SJU Târgu-Jiu.

„Numai părinte de copil bolnav să nu fii, indiferent care ar fi diagnosticul! Autismul sau tulburarea de spectru autist este o deficiență de dezvoltare a creierului, cu implicații în ceea ce priveste comunicarea, comportamentul și interacțiunea socială.Copiii au nevoie de terapiii și evaluari: educaționale, psihologice ,medicamentoase, social-relationale, comportamentale...etc.TOATE ACESTEA COSTA...MUUULT.  Diagnosticarea unui copil cu autism aruncă primul soc pe umerii părințilorl, costurile le ucid visul ,iar sacrificiile lor ating cote incredibile.... Au nevoie de ajutor, de susținerea noastră si împreună să facem un APEL CĂTRE AUTORITĂȚILE din România să promoveze inițiative legislative care să ajute acești părinți să își ajute copiii. Haideți să punem cărămidă cu cărămidă și să  ajutăm la recuperarea acestor TREI micuți ( care ne-au cerut sprijinul)! Ne vedem pe 21 februarie (miercuri), ora 17.00 la spectacol. Avem încredere în inima dumneavoastră!”, transmit organizatorii eveniemntului umanitar.

Avem cu toții șansa de a contribui la îmbunătățirea vieții unui copil cu autism! 

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste