(închide)

Mutare șoc în presa din Craiova

 

Adrian Voinea, administratorul Gazetei de Sud din ultimii 23 de ani, și Ina Voinea, redactorul șef, au fost demiși de patronul Constantin Păunescu. 

„Când Gazeta a scris despre construcții care stau acum în paragină, probabil am supărat acționarii. Atunci când am scris despre afacerile necurate de la groapa de gunoi a Craiovei, sigur am supărat din nou acţionarii. Când n-am scris despre concurenți în afaceri n-a fost bine. Iar acum, când am scris din nou despre mişcarea #rezist şi am chemat în prima pagină craiovenii în stradă, picătura a umplut paharul.

Am înţeles că acţionarii au nevoie de linişte, nu vor să facem valuri. Noi nu putem să le dăm această linişte. Într-o vizită fulger făcută de George Constantin Păunescu vineri seara la sediul Gazetei, am aflat că am fost revocat din funcţia de administrator. Încă de lunea trecută.

Această decizie a acţionarilor este un cadou dat PSD-ului şi un pumn în gura presei libere. Închei cu un mesaj pentru foştii colegi de la Gazeta de Sud. Vă rog să vă faceţi treaba în continuare cu acelaşi profesionalism. Să încercaţi, cât timp vi se va permite, să respectaţi aceleaşi standarde etice pe care le-am avut în aceşti ani. Vă mulţumesc pentru toţi anii pe care i-am petrecut împreună construind ziarul oltenilor de pretudindeni.

PS: Azi au concediat-o și pe Ina. Cred că au considerat-o de neînlocuit, de vreme ce i-au desființat postul de redactor-șef“, a scris Voinea pe Facebook. A venit și replica lui Bobby Păunescu.

Draga Adi, ...incredibil... nu pot sa cred ca tu ai scris cea ce apare pe pagina ta...probabil aerul tare de la munte sau...mai bine ma opresc aici... adio arme? ...fara cuvinte... daca-mi spui ca tatal meu a intervenit in politica editoriala a ziarului,,,ca s-a opus miscarii "rezist". Hai pe bune...ii erai incomod. Dupa 23 de ani... nu pot sa cred ca spui tu asta..."alta intrebare" poti sa numeri pe degetele de la o mana de cate ori ti-a cerut ceva in 23 de ani? Iti raspund eu...nu poti. Daca tu poti sa dormi linistit cu postarea aia...ai pierdut un camarad (chiar daca pe tine...dar nu cred ca mai conteaza) Iti urez succes in lupta ta contra sitemului!!! sincera si dreapta...precum articolul de mai sus“, a postat acesta.

 Gazeta de Sud mai are, acum, pe internet, maxim 2000 de cititori. De exemplu, până la această oră, conform trafic.ro, gds.ro are 889 de vizitatori unici.

update: Gazeta de Sud a scos trimiterea trafic.ro de pe site, punând link spre un alt site de monitorizare. Potrivit acestuia, ziarul are pe online o medie de 30-35 de mii de vizitatori.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste