(închide)

Muma Pădurii- Proiectul inedit al unor tineri cu inițiativă

 

Cu toții știm realitatea defrișărilor din România, fiind un subiect important au prins viață mai multe proiecte de plantare a copacilor, printre acestea se numără și “Muma Pădurii” susținut de 3 tineri cu inițiativă (Filip, Robert și Ana) care au început călătoria de a vinde artă pentru a salva pădurile din România.

În folclorul românesc, muma pădurii este asociată cu o femeie nebună, bătrână, care locuiește în pădure. Ea este spiritul protectiv al pădurii, care are grijă de animalele rănite, de copaci, plante, și veghează pădurea, speriind și fugărind oamenii care ar vrea să îi facă vreun rău. Scopul lor este să planteze un milion de copaci prin vânzarea unor brățări hand-made, făcute din lemn și bumbac, pictate de artiști români. Pentru fiecare brățară pe care o vând, ei vor planta un copac, sperând să sensibilizeze oamenii în contextul defrișărilor ilegale, dar de asemenea să mai facă un pas spre a ajuta la restaurarea pădurilor românești.

Filip a vorbit despre această idee: „Mai avem un scop la nivel educativ și de responsabilizare. Ne dorim să spunem povești, să filmăm prin pădure, să călătorim prin țară și să arătăm câte motive avem de a fi mândri de țara și cultura noastră. Vrem să promovăm implicarea și să le dăm ocazia oamenilor să vină mai aproape de natură. Această apropiere de natură trebuie legată de responsabilizare. Ce obligații avem noi, ca oameni, atunci când ieșim în natură? Cum trebuie să o respectăm? Doar prin combinația dintre iubire și respect putem să ne asigurăm că viitoarele noastre generații vor avea păduri și parcuri în care să se plimbe”.

Brățările sunt făcute în colaborare cu organizația “Un Loc din Timișoara”

“Practic, brățările care vor planta fiecare un puiet, vor fi făcute de tineri instituționalizați care trec printr-un program de integrare socială. Suntem mândri că putem atinge 2 aspecte importante cu un singur produs. Culorile brățărilor sunt inspirate din pădure și vom avea o nouă colecție în funcție de fiecare anotimp”, a spus Filip.  Copacii vor fi plantați sub îndrumarea celor de la “Tășuleasa Social”, parteneri ai acestui proiect.

“Ceea ce nu cunoști, Externalizează”

Așadar, Muma Pădurii a făcut mare, mare parteneriat cu cei de la Tășuleasa Social, care sunt experți în plantat. Fac asta de peste 14 ani, au plantat mult peste un milion de copaci și sunt tare faini așa ca oameni! Deci plantăm unde zic fainii de la Tășu că plantăm!” Această idee a luat naștere dintr-o durere și dintr-un sentiment de neputință. Natura i-a inspirat din totdeauna pe tineri și au decis că trebuie să se implice. “Dacă vrei și te implici poți schimba multe. Noi vrem să începem prin a planta 1 milion de copaci, ceea ce înseamnă cam 250ha de pădure.”

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste