(închide)

Minunate opere de artă dacică, pe platoul de la Mănăstirea Polovragi!

 

Tabăra de sculptură de la POlovragi și-a închis porțile anul acesta, pe 10 iulie. Minunate opere de artă dacică sculptate în lemn de artiști talentați își așteaptă admiratorii pe platoul Mănăstirii Polovragi!

În perioada 01-10  iulie 2019, la Polovragi, a avut loc a doua ediţia a Taberei de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România“, proiect iniţiat de managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi. Timp de 10 zile  6 sculptori din Cluj, Bihor, Târgu Mureș, Vâlcea și Gorj au realizat creaţii reprezentative care readuc în memoria publică simboluri dacice străvechi. Începând cu această ediție proiectul poartă numele “Vatra dacică” și își propune să devină unul dintre cele mai importante brand-uri culturale și turistice ale Gorjului. Închiderea oficială a taberei a avut loc miercuri 10 iulie 2019. „Au participat la această ediție: Ștefan Bara din Cluj,Rotaru Nicolae din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, Bostănică George din Târgu Mureș și Voican Adrian din Vâlcea. Tabăra de sculptură este realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Polovragi în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi,  Asociația pentru Dezvoltare Locală și Parteneriat Comunitar Polovragi, Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, Artego, Grupul de Acțiune Locală Parâng și Grupul de Acțiune Gilort”, a spus Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJPCT Gorj.

Tot miercuri 10 iulie 2019 la ora 11.00 odată cu închiderea taberei de sculptură la Polovragi a fost organizat “Târgul de tradiții și turism” și o expoziție de produse tradiționale. Târgul este organizat de Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România și face parte din programul conferinței regionale a GAL-urilor din Regiunea Sud-Vest. Sunt așteptați la acest târg 30-40 de producători tradiționali.

Galerie foto




Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste