Mihnea Vîlceanu, "Studentul Anului" la Timișoara
Mihnea Vîlceanu a participat sambăta seara la Gala de Excelență organizată de Universitatea de Vest Timișoara si a fost premiat. Pentru rezultatele sale academice-Mihnea a absolvit facultatea de Matematică-Informatică ca șef de promoție-, târgujianul a primit premiul de excelență. Mihnea a primit premiul "Studentul anului". Gorjeanul, care s-a facut remarcat si la show-ul Vocea României, este apreciat de conducerea UVT, fiind felicitat pentru performantele sale din perioada studenției de rectorul Marilen Pirtea si de prorectorul Bunoiu Madalin.
COMUNICAT DE PRESĂ
La ediția cu numărul IV a Galei Premiilor UVT, au fost oferite 10 premii celor care au contribuit în mod considerabil la dezvoltarea comunității academice.
„La UVT recunoaștem meritele oamenilor care ne fac cinste, care ne sprijină eforturile și simt că pot contribui activ la viața Universității. Fiecare dintre noi, deși suntem mici piese care fac întreg angrenajul instituției să funcționeze, contăm, iar succesul fiecăruia este privit ca un imbold pentru toți ceilalți, de a se mobiliza, de a prinde curaj și de a munci mai mult, pentru a obține propriul succes, toate cu sprijinul instituțional al UVT. Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara, aflată la a patra ediție, este modul în care le mulțumim celor ce au performat în anul care a trecut”, a spus rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
S-au decernat șase premii în domeniile științelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuția la implementarea politicilor Universității de Vest și două pentru contribuția la creșterea prestigiului UVT în plan național și internațional. Aceste premii poartă numele unor personalități care au marcat istoria Universității, aducându-și aportul la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a țării. Astfel, acordarea lor este o dublă recunoaștere a meritelor - ale celor care dau numele premiilor, pe de o parte, și ale celor cărora li se decernează, pe de alta.
1. Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Științele Naturii
Laureat: Conf. dr. Paul Grӑvilӑ
2. Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică
Laureat: Conf. dr. Marc Eduard Frȋncu
3. Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Științe Sociale și Politice
Laureat: Lect. dr. Paul Sârbescu
4. Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Științe Economice
Laureat: Prof. dr. Bogdan Dima
5. Premiul „Eugen TODORAN” pentru Științe Umaniste
Laureat: Conf. dr. Claudiu Arieșan
6. Premiul „Aurel BREILEAN” pentru Arte și Sport
Laureat: Conf. dr. Cristian Daniel Sida
7. Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT
Laureat: Gabriela Corb
8. Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică și Socială
- Laureat: ANOSR - Alianța Naționalӑ a Organizațiilor Studențești din România
- Societatea Timișoara
9. Premiul „Studentul Anului”
Laureat: Mihnea Florin Vîlceanu
10. Premiul „Alumnus”
Laureat: Silviu Orăvitzan
Gala Premiilor UVT a fost atât despre prezent și viitor, cât și despre trecut. În cadrul evenimentului au fost premiați și profesorii seniori ai Universității, pentru aportul lor în creșterea valorii academice, didactice și de cercetare:
Lect. univ. dr. Hariton FLOREA Facultatea de Arte și Design
Prof. univ. dr. Ionel CIUCANU Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie
Prof. univ. dr. Leonora CACIUC Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor
Lect. univ. dr. Mihai Adrian STAN Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor
Prof. univ. dr. Sorinel VOICU Facultatea de Educație Fizică și Sport
Conf. univ. dr. Alexandru RUJA Facultatea de Litere, Istorie și Teologie
Prof. univ. dr. Richard ȘARDU Facultatea de Litere, Istorie și Teologie
Prof. univ. dr. Felician ROȘCA Facultatea de Muzică și Teatru
Prof. univ. dr. Ion DUMITRU Facultatea de Sociologie și Psihologie
Conf. univ. dr. Ioan PĂȘCUȚĂ Facultatea de Sociologie și Psihologie
Prof. univ. dr. Lucică IANCU Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării
Programul artistic a fost susținut în întregime de către Facultatea de Muzică și Teatru, spectacolul extraordinar completând experiența de înaltă ținută a Galei.
Trofeul acordat este un rezultat al colaborării artiștilor profesori de la specializările Ceramică și Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design. Forma acestuia urmează conturul unui pisc, inducând ideea ascensiunii, înălțării, performanței și a durabilității. Prin forma sa prismatică, stabilă, trofeul sugerează, totodată, puterea, putere a cunoașterii, a spiritului.
Evenimentul a avut loc la Teatrul Național Timișoara, reunind aproximativ 600 de membri ai Universității și reprezentanți ai comunității locale.