(închide)

Mihaela Ureche, admisă cu media zece la Facultatea de Drept din Sibiu! Nu a făcut niciodată meditații

 

Mihaela Ureche, absolventă a Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu-Vâlcea, este o adolescentă care a muncit zilnic, fără a merge la meditații, pentru absolut toate rezultatele școlare pe care le-a obținut de-a lungul anilor! La finalul clasei a XII-a, Mihaela a avut media finală zece și un rezultat foarte bun la examenul de bacalaureat. La scurt timp după, a fost admisă cu media zece la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, la Facultatea de Drept. 

Mihaela Ureche este originară dintr-un sătuc din județul Vâlcea și a absolvit Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu. Face parte dintr-o familie de oameni simpli și foarte muncitori, care au făcut mereu tot posibilul să își sprijine copiii și să îi învețe că în viață trebuie să muncească pentru ceea ce vor să obțină și să fie mereu oameni de bună credință. „Am 3 surori și un frate. Am copilărit într-un sătuc din județul Vâlcea. Părinții mei sunt oameni de rând, cu locuri de muncă obișnuite care întotdeauna s-au asigurat să nu ne lipsească nimic. Pentru mine familia înseamnă principalul loc în care îți creezi personalitatea, în care te dezvolți și în care înveți ce înseamnă iubirea. Sunt un om simplu care se ghidează după diverse principii cum ar fi să am cel mai mult grijă de persoana mea, să fiu amabilă cu toată lumea și ca niciodată să nu renunț la visurile mele! Am un cerc restrâns de prieteni. Consider că prietenia înseamnă acea relație în care poți fii tu și în care te poți deschide față de cealaltă persoană”, a afirmat Mihaela Ureche. 

Adolescenta este descrisă de cei care o cunosc bine drept un tânăr extraordinar! Om bun, cu solide principii morale, muncitor peste măsură, cu mult bun simț, foarte inteligent și dornic să își îndeplinească visele, Mihaela Ureche este apreciată și de profesorii care i-au îndrumat pașii de-a lungul anilor școlari. Aceștia o admiră mai ales pentru seriozitatea de care a dat mereu dovadă. Nu a făcut o oră de meditație, dar a obținut mereu rezultate foarte bune, chiar extraordinare la școală!

„Am absolvit Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu. Pe parcursul anilor de liceu am obținut de fiecare dată rezultate deosebite și mereu m-am menținut în topul celor mai mari medii din liceu, în clasa a XII-a chiar terminând cu media 10. Nu am făcut pregătire suplimentară nici pentru examenul de bacalaureat, nici pentru admiterea la facultate. Pe lângă ce ne predau profesorii la școală, aveam diverse materiale preluate din culegeri și din grupurile de elevi special create pentru examen. Pentru a mă pregăti, atât pentru școală, cât și pentru examenele care urmau, îmi stabileam zilnic un anumit program pe care să-l urmez și  îmi acordam un anume timp pentru fiecare subiect. Am ales Facultatea de Drept deoarece am considerat că era cea cu care rezonam cel mai mult și prin care puteam să-mi urmez visul. În viitor mă văd un foarte bun avocat. Consider că am toate atuurile necesare pentru această profesie”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Mihaela Ureche. 

A știut de mult ce drum vrea să urmeze. S-a pregătit cu seriozitate, a reușit mereu să își gestioneze responsabil timpul liber de care dispunea și crede cu tărie că în viitor va fi un bun avocat, care va lupta pentru a îi apăra pe cei care vor avea nevoie. Ani la rând a participat la competiții școlare la disciplina istorie, materia sa preferată. Admiterea la Facultatea de Drept a fost posibilă tocmai muncii depuse de Mihaela în anii de liceu. „Voi studia la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, unde examenul de admitere a constat într-un concurs pe bază de dosare. Am participat doi ani la rând la un concurs național la disciplina Istorie, concurs organizat de domnul profesor Valentin Ciocan, căruia îi mulțumesc! Concursul se baza pe elaborarea unei prezentări și unui referat științific unde, altminteri, am obținut de fiecare dată premiu. Ca urmare, am putut să intru cu media 10 la bugetul de stat, la facultate. Un mesaj pe care îl transmit adolescenților e să muncească pentru obiectivele lor, să nu renunțe pentru nimeni și nimic, iar tot timpul să se gândească la ce îi face fericiți cu adevărat!”, a transmis viitoarea avocată.

De 17 ani, domnul profesor Valentin Ciocan de la Liceul „Cosntantin Brâncoveanu” din Horezu organizează un concurs național în care elevii redactează referate Științifice, cu rigorile necesare, și apoi prezintă lucrarea în fata unui juriu de specialiști. Este unicat în țară, susțin reprezentanții unității de învățământ.

Transmitem felicitări și profesorului și elevei!  

Galerie foto



Vizualizări: 4,914

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste