Mehedinți: Medii de 10 la examenul de bacalaureat! Emilian Mănescu: „Vreau să lucrez în străinătate, în România munca nu e apreciată”
În județul Mehedinți, doi elevi au reușit să obțină media 10 la examenul de bacalaureat anul acesta! Ambii adolescenți sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional ”Gheorghe Ţiţeica”, din Drobeta Turnu Severin. Emilian Mănescu a fost șef de promoție, absolvind liceul cu nota maximă şi este hotărât să plece în străinătate, după ce va finaliza studiile.
Emilian Claudiu Mănescu şi Mihai Badi sunt cei doi elevi din judeţul Mehedinţi care au reuşit să obţină 10 la toate probele examenului de bacalaureat. ”Emilian a terminat liceul cu media 10. A participat la olimpiadele şcolare, a terminat Matematică-Informatică bilingv, şi pe engleză, a fost şi la matematică şi la celelalte ştiinţe pe care le-a studiat la şcoală. Sunt nişte elevi cu care ne mândrim. Mihai Badi a fost la o clasă de mate-info simplă, la fel, un elev foarte bun, rezultatele lor arată că în şcoala noastră se face educaţie de calitate, iar profesorii sunt foarte bine pregătiţi. Suntem primii pe judeţ, cu 92, 1 %”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Ştefan, directorul Colegiului Naţional ”Gheorghe Ţiţeica” din judeţul Mehedinţi.
Emilian Mănescu spune că va rămâne să studieze în România, însă intenţionează să muncească în străinătate. ”A fost o pregătire continuă, la toate materiile. Nu este un alt secret, în afară de muncă. Niciodată nu am considerat că ştiu mai mult, mereu am încercat să învăţ. Voi merge la Politehnică, în Bucureşti. Vreau să devin programator. La început vreau să lucrez în ţară, dar pe viitor o să vreau să merg în străinătate. Nu e apreciată munca în România, sunt foarte multe condiţii care se înrăutăţesc. Am văzut problemele în politică, toate protestele care nu prea au niciun rezultat şi sunt dezamăgit”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Emilian Mănescu.
Colegul său de liceu, Mihai Badi, spune că a obţinut media 10 învăţând constant. ”Secretul este multă muncă şi puţin noroc. La română nu mă aşteptam la zece. M-am pregătit pe parcursul celor patru ani şi mai mult anul acesta. În ultima lună am învăţat numai la română, numai comentarii la română. Voi merge la Politehnică, la Timişoara. Nu ştiu sigur ce vreau să devin, dar vreau informatică, programator probabil. Nu sunt ferm convins că voi rămâne, pentru că, la ora actuală, tinerii nu prea sunt apreciaţi în România”, a spus Mihai Badi.