(închide)

Managerul Târziu de la Spitalul COVID-19 din Cărbunești: „Am primit cereri de pensionare și o demisie”

 

Managerul unicului spital COVID-19 din județul Gorj, medicul Constantin Târziu, a declarat că în această perioadă a avut și cazuri în care angajați ai unității medicale l-au anunțat că doresc să se pensioneze sau și-au dat demisia. De asemenea, Spitalul COVID-19 a început să primească echipamente medicale-de la ISU Gorj, dar încă le așteaptă pe cele promise de Ministerul Sănătății. 

Potrivit managerului, până acum au depus cereri de pensionare câțiva asistenți medicali și doi medici, iar un brancardier și-a dat demisia. Campania de sprijinire cu bani a spitalului merge bine, spune Târziu, din ce în ce mai mulți oameni anunțându-și ajutorul. „În această perioadă și-au depus cerere de pensionare 5 asistenți medicali care au 65 de ani, 2 medici care au 69 de ani se vor pensiona, un brancardier și-a dat demisia. La momentul de față eu sunt descoperit cu medici la Pediatrie, aș mai avea nevoie de medici, 2 pe această secție de exemplu. Am făcut adresă către DSP Gorj în care am menționat că avem nevoie de medici și am cerut anumiți medici care au lucrat la noi. (...) Avem o campanie de sprijinire cu fonduri, am discutat cu cei care se ocupă și mi-au spus că s-au strâns bani. M-au sunat cei de la Artgeo și mi-au cerut contul. Avem două conturi deschise, cel al unei Asociații și al nostru. Inclusiv două ziariste din București m-au sunat să mă întreebe de ce avem nevoie pentru că vor să încerce să ne ajute”, a spus managerul Constantin Târziu, de la Spitalul Târgu-Cărbunești în cadrul emisiunii „Administrație Publică” moderată de jurnalistul Ionuț Catrina la ACCENT TV.

De asemenea, medicul Târziu a vorbit și despre șocul resimțit când a aflat că unitatea medicală pe care o conduce va trata doar pacienți infectați cu coronavirus. „Unii oameni înțeleg, alții nu. Putea să fie orice oraș, dar s-a decis să fie Spitalul din Cărbunești. Nu a fost decizia mea, ci a Ministerului Sănătății. (...) DSP Gorj nominalizase orașul Rovinari. La videoconferina cu ministrul Sănătății mi s-a spus că s-a decis că unitatea noastră va fi spital COVID-19. Nu a primit cu bucurie nimeni vestea. N-am dormit deloc toată noaptea. (...) Am luat legătura cu autoritățile, când am văzut că situația nu va mai fi schimbată, dânșii mi-au spus că avem avantajul că vom trata doar pacienți cu COVID-19 și ne vom proteja corespunzător. Nu cum s-a întâmplat în alte spitale, să vină pacienți care mint pe unde au umblat. Avem atâtea exemple, Spitalul Suceava, Gerota, Arad sau Deva etc”, a spus managerul Târziu la Accent TV. 

Așteaptă sprijinul Ministerului Sănătății

Conducerea unității medicale din Târgu-Cărbunești a trimis necesarul de echipamente medicale și apartură către Ministerul Sănătății și spune că săptămâna viitoare ar putea începe să ajungă cele solicitate. „Ministerul Sănătății ne-a întrebat ce ne trebuie, am făcut lista și am trimis-o pe email către București. Am spus că din momentul desemnării noastre ca Spital COVID-19 am luat măsura creării unor circuite pentru medici, pacienți. Spitalul este acum un șantie. Va mai dura de la 7 la 10 zile până terminăm, eu nu pot primi pacienți până nu sunt gata lucrările. Eu nu vreau să pun viața colegilor în pericol. Am luat măsuri și am lărgit spațiile dintre paturi, am cerut 15 paturi noi. Am cerut aparatură care mi s-a promis. Am primit de la ISU 625 de combinezoane și 25 de măști speciale. Mi s-a spus că restul aparturii și ce am mai cerut va venit săptămâna viitoare. Avem nevoie de aparate de ventilație mecanică, fără ele pacienții cu afecțiuni grave nu pot fi tratați”, a declarat managerul Târziu. 

Vizualizări: 4,576

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste