Mai mulți angajați de la bucătăria Spitalului Județean sancționați după ce o pacientă a găsit o insectă în mâncare
În perioada 22-24 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, au desfășurat acțiuni de control la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu. Inspectorii DSP au aplicat mai multe sancțiuni: șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor a fost amendat cu 2.000 lei întrucât nu purta echipament de protecție; un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu. „Acest control s-a efectuat în urma unei sesizări telefonice făcută de o pacientă internată în Secția de Boli Infecțioase. Femeia reclama faptul că a găsit o insectă în mâncare. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat controale la blocul alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționând bucătarul de serviciu pentru nerespectarea măsurilor prevăzute denormele de igienă în vigoare, privind prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul și servirea produselor alimentare”, a transmis DSP Gorj. Blocul alimentar a supus unei acțiuni de dezinsecție, atât în preajma sărbătorilor pascale, cât și în seara zilei de 24.04.2020.