(închide)

Luptătorul Patrick Mocan, din Motru, dublu medaliat european la 15 ani!

 

Luptătorul român Patrick Mocan, din municipiul Motru, la doar 15 ani, a reușit vara aceasta o dublă performanță la Campionatul European de Lupte Beach Wrestling Word Series 2024, desfășurat la Timișoara în perioada 17- 19 iulie, obținând titlul de Vicecampion European la categoria 50kg U15 și medalia de bronz la U17, unde nu s-a temut sa-si măsoare forțele cu sportivi  mai mari cu 2 ani decât el.

Patrick Mocan este sportiv legitimat și susținut de CSM Craiova și președintele FRF AJ Lupte Gorj Petre Banciu și antrenat de vicecampionul mondial la lupte greco-romane Ionel Pușcașu.

Performanțele sportive obținute de Patrick presupun un efort susținut și multe sacrificii pe care Patrick însă și le-am asumat de mic, provenind dintr-o familie de sportivi de performanta care i-au predat de mic lecția disciplinei extrem de exigente pe care o presupune sportul practicat la un nivel înalt. Pasionat și determinat să facă sport de performanță, Patrick "a ratat" până și ziua sa de naștere din această vară, căci data pe 15 iulie era „în focul” competiție Europene! 

Așadar, Patrick nu si-a sărbătorit ziua cu prietenii, asa cum fac adolescenții la vârsta lui, ci pe saltea câștigându-și de unul singur cadoul- dubla titulatura Europeană. 

După întoarcerea de la Timișoara, Patrick a început pregătirea pentru Mondialele de la Bahrain, Manama 2024, care reprezinta următorul obiectiv de cucerit pentru sportiv.

În afara de clubul sportiv la care este legitimat și de pregătirea pe care o primește de la Lotul Național, Patrick este susținut și de părinții săi Patricia Croitoru, actualmente instructor fitness și Cosmin Mocan, fost boxer și actualmente instructor Box. Cei doi sunt extrem de implicați în activitatea sportivă a lui Patrick, dar și a altor copii pentru care, vara aceasta au deschis un club sportiv Tiger Box Club, unde aceștia sunt pregătiți gratis și susținuți în drumul lor spre performantă, pe lângă cei doi, și de bunicul lui Patrick, fost boxer și antrenor de box.

Atât propria lor experiență, cât și parcursul sportiv a lui Patrick, pe care l-au construit împreună cu acesta, ii ajută sa-i îndrume pe copii pe drumul către performanta sportivă. 

Patrick și părinții săi cred în vocația sportului de a educa și de a disciplina tânăra generație confruntata cu provocările timpurilor moderne care ii îndepărtează pe copii de mișcare și activități sănătoase și ii ține prea mult în fata ecranelor sterile care le oprește dezvoltarea armonioasă. Patrick a învățat lecția sănătății prin sport încă de mic, părinții săi fiind gata sa o predea acum și altor copii în cadrul sălii Tiger Box Club.

Galerie foto





Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste