(închide)

În loc să economisească bani în lei sau valută, românii preferă să dețină monede de aur

 

În 2024, prețul aurului a crescut cu 28%. Cele mai mari cantități de aur au fost cumpărate de băncile centrale ale Chinei, Poloniei și Autorității Monetare din Singapore.

Chiar dacă pragul de 3.000 de euro pe uncia de aur pare realist, ar însemna o creștere de 13% a prețului până în 2025, în comparație cu creșterea medie anuală de 12,6% din 2020 până în prezent.

Victor Dima, Managerul Departamentului de Trezorerie al Tavex România, spune că interesul românilor pentru achiziția de lingouri este în creștere.


În timp ce prețul aurulului depășește record după record, românii au început să cumpere lingouri. Anul 2024 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru piața aurului.

În anul următor, instituțiile financiare anticipează că uncia de aur va atinge pragul de 3.000 USD.

Instituțiile financiare din întreaga lume sunt de acord că prețul aurului va crește în 2025. Acordul se apropie de 3000 de dolari pe uncie troy.

Atingerea unei astfel de valori ar însemna o creștere de 13% față de prețul actual al aurului. În schimb, prețul metalului prețios a crescut în medie cu 12,6% pe an din 2020 încoace.

În consecință, atingerea nivelului de 3000 de dolari pe uncie troy în anul următor nu pare a fi un obiectiv imposibil.

 

În loc să economisească bani în lei sau valută, oamenii preferă să dețină lingouri sau monede de aur.

Interesul românilor pentru lingouri  a crescut. Investitorii își schimbă frecvent activele, cum ar fi depozitele bancare sau chiar acțiunile pe burse, în aur.

Există și situații în care aceștia preferă să dețină lingouri sau monede în loc să economisească în bani locali sau valută.

Investitorii români sunt mult mai interesați de lingourile din metalul prețios decât de alte tipuri de aur pentru investiții fizice.

Sursa: https://evz.ro/aurul-cea-mai-buna-investitie-cum-va-evolua-pretul-in-2025.html

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste