GORJ: „Drumeț peste creste și văi”, expoziție de fotografie semnată de Paul Uță
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj (va găzdui, luni, expoziția de fotografie „Drumeț pe creste și văi”, semnată de Paul Uță.
Evenimentul va începe la 16.00, la sediul C.J.C.P.C.T. Gorj din Târgu Jiu, curatorul expoziției fiind cunoscutul fotograf, Teodor Dădălău, recunoscut pentru pasiunea sa în promovarea artei locale.
Expoziția „Drumeț pe creste și văi” aduce în prim-plan spectaculozitatea peisajelor montane surprinse de Paul Uță, fotograf pasionat de natură și aventură. Prin obiectivul său, Paul, explorează frumusețea și diversitatea munților, captând atât momente de liniște și contemplare, cât și intensitatea mișcării și a luminii, reușind să redea cu acuratețe emoția unei drumeții montane.
Curatorul Teodor Dădălău subliniază importanța acestei expoziții în evidențierea legăturii dintre om și natură.
„Drumețiile lui Paul Uță ne conduc într-o lume deopotrivă familiară și misterioasă, iar această expoziție este o invitație de a redescoperi valoarea și frumusețea naturii care ne înconjoară”, a precizat Dădălău.
Paul Uță a descoperit pasiunea pentru fotografie, după peste 20 de ani de activitate video ca și cameraman. Artistul Teodor Dădălău, deținătorul plachetei de aur din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România a fost mentorul lui Paul, încă din 1994, la TV Târgu Jiu, atunci când l-a învățat tainele filmatului și fotografiei.
Paul are aproape 55 de ani și spune că de 7 ani a descoperit pasiunea de a imortaliza muntele. Liniștea și frumusețea muntelui a descoperit-o mergând cu echipa Salvamont Gorj la diferite știri. Spune că nu este o pasiune costiisitoare, deoarece de multe ori merge cu trenul pentru a ajunge la diferite locații, iar de acolo urmează drumețiile montane.
Publicul este așteptat să descopere această colecție de lucrări impresionante, o oportunitate de a trăi, prin fotografie, momente unice de pe culmile munților.
Expoziția oferă iubitorilor de artă și natură prilejul de a admira lucrările într-un cadru dedicat promovării patrimoniului cultural și natural, la sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
CITEȘTE ȘI: Salina Ocnele Mari, destinația perfectă pentru sănătate, aventură și relaxare