(închide)

Ghidul cumpărătorului imprimantei dentare 3d: ce trebuie să știți înainte de a cumpăra

 
Progresele tehnologice din sectorul medical general permit medicilor să profeseze în condiții mai bune, iar pacienților să beneficieze de servicii profesioniste, de timpi de lucru îmbunătățiți și de o calitate mai mare a lucrărilor.

De asemenea, precizia și fiabilitatea tratamentelor și lucrărilor ajung, în mod clar, la standarde mai înalte. În acest sens, imprimanta 3D este cel mai bun exemplu de evoluție tehnologică în domeniul stomatologiei. 

Consecințele tehnologiei 3D asupra stomatologiei 


În domeniul stomatologiei, imprimarea 3D are efecte din cele mai benefice, fiind una dintre schimbările majore care impactează pacienții în mod favorabil. De asemenea, medicii stomatologi pot da dovadă astfel de mai multă precizie, dar beneficiază și de un confort sporit prin tehnologiile moderne utilizate. Mai mult decât atât, imprimarea 3D le permite medicilor stomatologi să se concentreze mai mult asupra pacientului, lăsând chestiunile tehnice pe seama aparaturii moderne. 
Imprimanele 3D sunt utilizate pentru restaurările protetice, cu precădere pentru cele din rășină, cele ceramice, metalice și din zirconiu fiind mai degrabă prelucrate digital. Imprimantele 3D care sunt adaptate domeniului dentar sunt capabile să producă modele de studiu, modele de repoziționare, aliniatoare ocluzale, ghiduri chirurgicale, aliniatoare pentru ortodonție. 


Tehnici de imprimare 3D potrivite pentru domeniul stomatologic   

Atunci când pornești în căutarea unei imprimante 3D potrivită pentru stomatologie, este indicat să pornești de la obținerea unor răspunsuri clare și definite la întrebările: „Ce voi face cu imprimanta?” și „Care sunt volumele de producție necesare?”. În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, poți face și alegerile în cauză. 
Înainte de toate, este bine să știi că există mai multe tehnici de imprimare 3D. Este vorba despre FDM (Fused Deposition Modeling), o tehnică prin care poate fi produsă o parte tridimensională prin aplicarea materialului topit (în general este vorba despre plastic – ABS, nailon sau PLA). Aceasta este cea mai accesibilă tehnică de imprimare 3D, însă suferă de precizia medie, iar materialele oferite nu sunt aprobate pentru uz dentar, deci nu pot fi utilizate în gură. 
Imprimarea SLA (aparat de stereolitograf) constă în polimerizarea punct cu punct a piesei care urmează să fie fabricată cu un strat de rășină lichidă fotopolimerizabilă. Precizia imprimării depinde de diametrul fasciculului laser și de pasul motoarelor care mobilizează placa de imprimare. Diametrul laserului este de ordinul a 140 de microni. Această imprimare necesită postprocesare. În acest sens, există rășini pentru imprimarea modelelor, pentru ghidaje chirurgicale, pentru atele sau pentru realizarea bazelor pentru proteze adjuvante sau pentru coroane temporare. Tehnica DLP (Procesarea digitală a luminii) este o îmbunătățire a tehnicii SLA prin proiectarea imaginii în locul „desenării” acesteia. 

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste