Final de proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială Drăguțești
La Școala Gimnazială Drăguțesti a avut loc în data de 31 august 2023, Conferința de diseminare a proiectului ”Diferiți, dar totuși uniți!”, Nr.2022-1-RO01-KA122-SCH-000073915. ”Diferiți, dar totuși uniți!” a fost un proiect finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Acțiunea Cheie 1-Educația adulților, valoarea grantului fiind de 13235 euro, perioada de implementare 01.09.2022-31.08.2023.
Scopul poiectului: dezvoltarea profesională și personală a profesorilor școlii; îmbunătățirea procesului de predare-învățare prin intermediul activităților non-formale; promovarea tehnicilor și metodelor moderne, centrate pe elev, de tip team building, în vederea cultivării spiritului de echipă și a creșterii motivației pentru învățare.
Obiectivele proiectului:
Diminuarea discriminării în școala noastră în rândul elevilor dezavantajați, cu nevoie de incluziune.
Dezvoltarea competențelor de aplicarea a metodelor educației non-formale pentru a crește incluziunea în școală, a minimum 60% din cadrele didactice.
Îmbunătățirea rezultatelor școlare pentru elevii claselor I-VIII, a cel puțin 65% din ei.
Proiectul a inclus trei mobilități astfel:
- două cursuri de formare pentru cinci cadre didactice (”Non-formal for inclusion”, în perioada 08-12.10.2022, în St. Julian´s, Malta, furnizor Edu2Grow, la care au participat trei cadre didactice și ”Spice-up formal education! – Non-formal education to improve learner̕ s motivation”, în perioada 23-27.04.2023, în Caldas de Rainha, Portugalia, furnizor Edu2Grow, la care au participat două cadre didactice).
- job shadowing la care au participat trei cadre didactice (perioada de desfășurare 27.03-30.03.2023, în Polonia, la școala Zespół Szkolno-Przedszkolny w Słotwinie).
La Conferință au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj și cadre didactice din județ. În cadrul acesteia au fost prezentate produsele finale ale proiectului: expoziție fotografică, calendare de birou, pixuri personalizate și calendar de perete.
Acest proiect a adus un plus valoare procesului instructiv-educativ care se desfășoară în școala noastră, urmărind aplicarea principiului incluziunii în educație, îmbunătățirea calității actului educațional și creșterea motivației pentru învățare a elevilor.
Experiența Erasmus+ nu se încheie aici. Școala Gimnazială Drăguțești va fi școală gazdă pentru școala Zespół Szkolno-Przedszkolny w Słotwinie din Polonia în proiectul acestora, în anul școlar 2023-2024.