Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Motru, în vizită la prietenii lor de la S.O.S. Copiii Gorjului
Și în acest an elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru însoțiți de cadrele didactice Bejenaru Felicia, Pîrvulescu Eduard, Gionea Daniela, Crăciun Dorina, Popovici Laurențiu și mediatorul școlar Popescu Cristina au fost alături de copiii care frecventează Fundația ,,S.O.S. Copiii Gorjului“. De anul trecut, elevii motreni fac eforturi de a-i include în grup, de a comunica, de a-i înțelege, îi respectă și au devenit amici.
Au sărbătorit împreună ziua copilului. Chiar dacă amicii noștri nu conștientizează semnificația acestei zile, s-au bucurat de o atmosferă pozitivă, cu muzică pentru copii și veselie. Înconjurați de baloane colorate, copiii au fost implicați în activități de stimulare senzorială și diferte jocuri. Au învățat împreună să comunice găsind subiecte de interes comune, vorbind despre desene, personaje preferate, sport și mai ales jocuri. Elevii motreni au fost înțelegători și iubitori, pricepând că prietenii lor sunt diferiți, le-au respectat calitățile și capacitățile așa cum o fac pentru orice alt prieten. „Au servit împreună fructe și dulciuri, fiind un bun moment pentru a suda și mai bine relațiile dintre echipa de terapeuți, copiii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 1 Motru, copiii care vin la fundație și părinții acestora. În ciuda dizabilităților, copiii s-au bucurat în maniera lor diferită de un moment important în viața lor, și-au așteptat rândul și au respectat regulile. Bucuria jocului a avut o influență puternică și a produs un impact emoțional pozitiv. Simțul ritmului și intresul pentru muzică au fost folosite pentru a-i motiva pe cei mici să participle la activitate”, a spus profesorul Felicia Bejenaru.
Reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au întâlnit la Fundația SOS Copiii Gorjului oameni minunați, calmi, pozitivi, adevarate modele de comportament potrivit pentru copiii cu autism, precum și pentru ceilalti copiii, psiholog Bobină Ileana, șef centru Clinciu Alina, psiholog Tomescu Maria, educatoare Cojocaru Paulina, psiholog Voinea Veronica și doamna Cristea Doina -președinta fundației. Cu atenție și răbdare au pregătit micuții din timp pentru această întâlnire.
Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului interjudețean ,,Nimeni Nicăieri …Și eu sunt aici!”, proiect care a luat naștere din dorința de a reduce marginalizarea copiilor cu autism, de a schimba mentalitățile și atitudinea elevilor, cadrelor didactice și a părinților în ceea ce privește integrarea copiilor cu TSA în învățământul de masă.