(închide)

Elevi ai CNTV, voluntari la Centrul Christian din Târgu-Jiu: „Am învățat să apreciez ceea ce am!”

 

    Deși este ultima săptămână de cursuri, elevii Colegiului Național "Tudor Vladimirescu" au rămas la fel de implicați și dornici să desfășoare acțiuni caritabile. Sub coordonarea profesorilor și cu sprijinul Asociației Academia Creativă MULTILINGUA, 12 copii inimoși de la clasele a IX-a C și a IX-a E s-au mobilizat și au desfășurat o activitate de voluntariat în sprijinul persoanelor cu dizabilități, beneficiare ale Centrului Christian, din Târgu Jiu.

Aceștia și-au propus să colaboreze și să realizeze împreună cu cei de la Centrul Christian materiale care să transmită bucurie, emoție, prietenie. 
    "Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit Bucuria de a dărui, derulat de școala noastră în colaborare cu Asociația Academia Creativă Multilingua", a precizat unul dintre profesorii coordonatori.

Obiectivele acestei activități au fost sensibilizarea elevilor la problemele celor din jur, colaborarea, stimularea dorinței de implicare în activitățile de voluntariat, precum și dezvoltarea creativității. 
    Elevii au apreciat acțiunea ca utilă și interesantă, fiind sensibilizați de problemele beneficiarilor Centrului Christian, cu care au comunicat și chiar au schimbat numere de telefon. "Sunt fericită pentru că am avut oportunitatea de a participa alături de colegii mei și de doamnele profesoare la activitate! Am fost determinată de dorința de a cunoaște persoane cu dizabilități și de a le ajuta să se simtă mai bine integrate în societate. Am observat cât de mult se bucură când le suntem alături și cât înseamnă un gest aparent nesemnificativ. În plus, datorită acestei activități, am învățat să apreciez ceea ce am și să mă bucur mai mult de ceea ce îmi oferă viața!", a subliniat Maria-Raisa, elevă în clasa aIX-a E și participantă la acest proiect.
    Domnul Daniel Andrei, directorul Centrului, a apreciat inițiativa elevilor, cu atât mai mult cu cât această colaborare a devenit o constantă a activităților de voluntariat derulate de Colegiul Național "Tudor Vladimirescu": "Vă mulțumim pentru această activitate armonioasă și de prietenie! Beneficiarii s-au simțit minunat și surpriza a fost ca o adiere de vânt pe căldura aceasta! Vă mulțumim și de abia așteptăm alte colaborări!".

Galerie foto



Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste