Delia Andreia Joița, talentata solistă comparată cu o piatră prețioasă! La 13 ani a lansat primul album discografic
La 13 ani, doljeanca Delia Andreia Joița a reușit să își îndeplinească un mare vis: a scos pe piață primul său album discografic! „Visele devin realitate prin muncă, dar și cu ajutorul unor oameni la fel de pasionați ca și mine”, spune adolescenta din Craiova. Deși este încă un copil, Delia Andreia și-a conturat planul de viitor și își dorește să devină polițistă și să nu renunțe vreodată la muzică, marea sa pasiune. „Mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru apreciere și pentru realizările din viața mea până în prezent, părinților mei pentru că îmi sunt alături la orice pas! Sper să vă bucurați în continuare de cântecele mele!”, a spus Delia Andreia Joița.
Vocea sa cristalină, puterea de muncă, perseverența și talentul pe care l-a moștenit din familie, fac din Delia Andreia Joița (13 ani n.red.) un solist care va avea cu siguranță o carieră de succes. Este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ion Țuculescu” din municipiul Craiova. Muncește mult și este ambițioasă, spune că își dorește să nu renunțe vreodată la muzică, pentru că de mai bine de 6 ani, se trezește și adoarme cântând! „Muzica pentru mine înseamnă totul! Mă trezesc cântând și adorm cântând! Este un mod frumos de a trăi! Este arta de a gândi prin sunete! Eu am ales muzica sau poate ea m-a ales pe mine, de aceea am ales să împărtășesc cu voi această bucurie imensă de a-mi exprima trăirile și dragostea mea pentru folclorul românesc”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Delia Andreia Joița. Copila din Craiova a descoperit că are talent muzical când avea 7 ani și acum nu își vede altfel viața, decât cântând! A descoperit-o, așa cum se zice, învățătoarea sa, Mihaela Adelina Popescu, care este unul dintre oamenii model din viața fetei: „Ești o valoare în care am crezut cu toții! Cu pasiune, motivație și cu perseverență, ai reușit, copil minunat!”. La școală, Delia Andrea are rezultate foarte bune și vrea, ca după absolvirea celor opt clase, să devină eleva Colegiului Elena Cuza din Craiova. Se vede urmând cariera de polițist, dar doar în paralel cu cea de solistă de muzică populară. „Am rezultate foarte bune la școală. Îmi doresc să termin cu note mari ciclul gimnazial și după aceea vreau să merg la Liceul Elena Cuza din Craiova. Îmi doresc să urmez cariera de polițist și să mă ocup și de muzică. (…) La vârsta de 7 ani bunica, mama mea și doamna învățătoare au observat că am voce și ureche muzicală, iar la vârsta de 9 ani am început să urmez cursuri la Palatul Copiilor din Craiova. Am studiat în trecut cu doamna Filuța Bogdan și domnul Mihail Tcaci. În prezent studiez cu domnul Liviu Ploae. Artiștii pe care îi admir sunt doamnele Rodica Mitran, Roberta Crintea, Olguța Berbec”, a afirmat solista.
Premii importante în palmaresul solistei din Craiova
De-a lungul anilor, Delia Andreia Joița a participat la concursuri de folclor și a câștigat premii importante. „Am participat la foarte multe concursuri și festivaluri de folclor, atât în județul nostrum, cât și în alte județe din țară”, a declarat Andreia. Multe dintre aceste premii au emoționat-o pe interpretă și au adus mare bucurie în sufletul său: Premiul 1 la concursul „M-a făcut mama oltean” din Băilești, 2018, Premiul 1 la festivalul-concurs „Vreau să cant”, 2019 organizat de Casa de Cultură din Craiova, Premiul 1 la Concursul internațional „Muzica ne poate uni”, 2020 organizat în Pecica, Arad; Premiul 1 la Festivalul Internațional „Copilăria un poem” de la Neamț, Premiul special „CURTEA CRAILOR ”, Festivalul național Curtișoara, 2019. A împărtășit mereu bucuria de a cânta cu cei din familia sa, părinții și bunicii, dar și cu profesorii și prietenii săi. Delia Andreia Joița spune că „prietenia înseamnă să te ajuți reciproc, să faci lucruri împreună, să comunici când ți-e greu. Prietenii mei sunt colegii de la școală, de la muzică, iar prietena mea cea mai bună este Viviana Andreea Scorbură!”.
Cea mai mare realizare
Prin muzica sa, eleva din Craiova transmite multă emoție, căci atunci când cântă, altceva nu mai există. Melodiile sale sunt despre dragostea pe care o poartă părinților săi, despre locurile sale natale, versuri scrise cu talent de Aura Stoenescu și care o reprezintă întru-totul pe talentata solistă. De curând, Andreia a reușit să își îndeplinească un mare vis: a lansat primul său album discografic. „Am realizat și un album discografic de curând, cu Casa de producție AV STUDIO GROUP. Albumul se numește MĂ DUSĂI PE JIU LA VALE. Toate melodiile mă reprezintă. Le iubesc! Și sper să îi bucure pe cei care le vor asculta”, a spus adolescenta din Craiova. „Mă bucur că studiază cu profesorul ei și colegul nostru Liviu Ploae la Centrul Cultural Colibița, că evoluează cu fiecare zi care trece, că este perseverentă și tenace. Mă bucur că pune în valoare opera creată de noi. Nu ai fi gândit că găsești atâta seriozitate și exuberanță într-un suflet de copil”, a afirmat Aura Stoenescu, manager Casa de producție AV Studio Group, persoana care a scris textele pieselor de pe albumul tinerei soliste. Și profesorul Liviu Ploae are doar cuvinte de laudă despre eleva sa: „Acest album este rezultatul multor ore de studiu în care am modelat împreună un viitor pe care îl prevăd strălucit! Am șlefut o piatră prețioasă ce începe să își arate strălucirea. Sunt mândru de ea”, a declarat profesorul Ploae. „Ceea ce m-a inspirat cu adevărat în crearea liniilor melodice și orchestrațiilor pentru acest album, au fost vocea și dorința ei de a bucura oamenii de pretutideni cu propriul talent!”, a afirmat profesorul violonist Marius Florea, compozitor și orchestrator.
Un loc important în viața sa, îl ocupă și costumul popular, tradițional oltenesc, pentru care fata de doar 13 ani poartă o mare dragoste și respect. „Pe scenă și de cele mai multe ori când cant, port costumul popular. Pentru mine asta înseamnă să îți respecți strămoșii, să le respecți munca, să apreciezi frumusețea costumului, să duci mai departe tradițiile și valorile și să îți cunoști identitatea. Eu mă simt onorată și mândră să port costumul popular moștenit de la bunicii și străbunicii mei, costum pe care îl purtau când mergeau la horele satului. Pentru noi, locuitorii satului oltenesc, este o bucurie să purtăm tradițiile mai departe”, a declarat solista.