(închide)

Comuna Cireșu, din Mehedinți, locul al doilea în topul longevității din România!

 

Comuna Cireșu, din județul Mehedinți, ocupă locul al doilea în topul longevității din România. Cele patru sate din comuna Cireșu adună aproape 500 de locuitori, iar o bună parte dintre aceștia au trecut de venerabila vârstă de 85 de ani. Seniorii comunei au prins războiul și marea foamete, arată gândul.ro.

Localnicii din comuna Cireșu, județul Mehedinți, duc, în prezent, un trai simplu, însă viața i-a supus la grele încercări, încă din copilărie. Au reușit, totuși, să supraviețuiască războiului și perioadelor de foamete, iar acum au ajuns la vârste înaintate.

Sunt oameni care au și peste 90 de ani și își amintesc perfect de evenimentele de acum câteva decenii. Nu erau bani, iar situația era una cât se poate de gravă. Iată, însă, că timpul a trecut, iar acum, stilul de viață este altul.

„Nu găseai, cu bani nu găseai de unde să cumperi. N-aveai de unde să cumperi. Așa de rău a fost atunci. După aceea, mama mea, aveam vaci, și le făcea tărâţă de grâu că mureai de foame, n-aveai de unde să cumperi” a povestit o localnică de peste 90 de ani, celor de la Antena 3 CNN.

Comuna din România unde oamenii trăiesc o viața lungă a traversat și momente mai complicate. Munca din gospodărie însă i-a ținut activi, dar și în viață. Totodată, îngrijirea animalelor a reprezentat mereu o prioritate. Astfel, oamenii au reușit să facă treabă mai tot timpul. Acum însă, odată cu înaintarea în vârstă însă, unele sarcini nu mai pot fi realizate.

„Ce mâncam… fasole. Poate numai cu apă şi cu sare că nu aveam. Nu îmi e ruşine să spun. Dar greu n-am trăit, pentru că am muncit și am avut în gospodărie. Aveam capre, oi, porci, găini multe. Dar acum că nu mai pot eu, nu mai pot să le țin”, a mai adăugat o altă localnică.

Comuna din România unde oamenii trăiesc o viața lungă  este formată din satele Bunoaica și Cireșu care este și reședința, dar și Jupânești și Negrușa. Cireșu se află în partea de nord-vest a județului Mehedinți. Iar în zonă există și câteva atracții turistice. Printre acestea se numără Complexul carstic “Topolnița – Epuran”. Totodată, mai există și formațiunea naturală cunoscută sub numele de “Cocoșul de Munte” în aceeași zonă.

Galerie foto


Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste