CEZ a montat panouri fotovoltaice de 15.000 euro la Liceul Energetic din Târgu Jiu
CEZ investește 145.000 de euro de EnergieVerde, prin montarea unor sisteme de panouri fotovoltaice la 9 licee care pregătesc „GenerațiaViitorului”. Astfel, aproape 3.000 de elevi și profesori actuali, dar și viitoarele generații din licee din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman, Caraș-Severin și Constanța vor beneficia din luna martie de energie verde datorită inițiativei Grupului CEZ în România de a monta și dona câte o centrală de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 kW fiecare. La Liceul Energetic din Târgu-Jiu panourile au fost deja montate!
Inițiativa este o investiție cu impact pe termen lung, în valoare de 15.000 de euro/fiecare liceu, fonduri asigurate de Grupul CEZ în România. În cadrul proiectului, Fundația Progress și un specialist CEZ au susținut cursuri interactive despre energia verde și eficiența energetică pentru 300 de elevi. Este important de menționat faptul că, după finalizarea lucrărilor, centralele fotovoltaice vor trece în administrarea directă și în patrimoniul primăriei/liceului beneficiar. „Ne-am dorit ca fiecare liceu partener în programul Ucenic Electrician, implementat în cele 7 județe în care operatorul Distribuție Oltenia pregătește #GenerațiaViitorului, dar și alte 2 licee din Constanța și Caraș-Severin, acolo unde Grupul CEZ în România produce energie verde, să beneficieze de o acțiune cu impact asupra generației verzi CEZ”, a spus Ondrej Safar, CEO CEZ România.
Liceele beneficiare ale acestui proiect sunt:
- Liceul Astra Pitești;
- Liceul Tehnic Energetic Craiova;
- Liceul Energetic Târgu Jiu;
- Un liceu din Alexandria;
- Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin;
- Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Valcea;
- Liceul Tehnologic „Alexe Marin" Slatina;
- Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița;
- Un liceu din Constanța.
Detaliile tehnice ale investiției: putere instalată a unui panou este de 285 W; numărul total de panouri care formează kitul fotovoltaic de 15 kWp este de 54 bucăți; greutatea panoului este de aproximativ 18 kg; greutate estimată a kitului fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 972 kg; suprafața estimată care va fi ocupată de kitul fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 100 mp cu posibilități de montaj pe acoperișul clădirilor existente în incinta liceelor.