Ce trebuie să consumi la micul dejun
Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Teorie știm cu toții, mai greu e cu practica. Însă ultimele statistici arătă că 65% dintre români au probleme cu greutatea. Schimbarea obieciurilor la masa de dimineață ne-ar ajuta foarte mult, susține dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Pe timpul iernii, aceasta recomandă ca la micul dejun să consumăm proteine, care ajută la întărirea imunității. Masa de la micul dejun ar trebui să conțină ouă, iaurt, cereale integrale și diverse legume cu care să asezonăm.
Cereralele cu lapte sunt o opțiune dacă cerealele sunt integrale și nu au zahăr adăugat, dar cea mai bună variantă este iaurtul cu cereale.
Brânzeturile cât mai aproape de natural sunt cele mai bune la masa de dimineață și în general în alimentația noastră. Pentru un sandwich puteți alege o pâine cu semințe sau integrală cu telemea de vacă, ou sau legume.De asemenea, medicul recomandă consumul cafelei după micul dejun.