(închide)

Câștigătorii Festivalului „La poalele cetății” Țicleni: „Invităm cât mai mulți tineri să se orienteze spre petrecerea timpului liber practicând dansul popular!”

 

Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria Țicleni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu au organizat, în data de 12 iunie, o nouă ediție a Festivalului-concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare „La poalele cetății”, în cadrul Zilelor Orașului Țicleni-ediția a XV-a. Festivalul a început cu parada tuturor participanților. Juriul festivalului a fost format din personalități ale vieții culturale gorjenești, specialiști ai instituțiilor de spectacole, profesori, coregrafi, etnomuzicologi și etnografi, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare. S-au inscris șapte ansambluri in competitie: Ansamblul Izvorasul-Negomir, pregătit de domnul Tudorescu Vasile Nicusor, Ansamblul ,,Nedeia" -Novaci -pregatit de instructor Dragos Medrega, coregraf Petre Popescu, coordonator Elena Basaraba-directorCasa de CulturaNovaci, Ansamblul Petrolul Ticleni, profesor Vasile Ciora, coordonator Casa de Cultură Ticleni-Cristina Negreanu; Ansamblul ,,Cheile Oltetului" Polovragi coordonator Andreea David; Ansamblul Brâuletul-Balesti, instructor Lazaroiu Nica; Ansamblul localității Dragotesti, instructor Ion Tanasoiu și Ansamblul Stejari.

Iată lista câștigătorilor: Locul 1- Ansamblul Petrolul din Țicleni și Ansamblul Nedeia din Novaci, Locul 2- Ansamblul Doina Jilțului din Drăgotești și Ansamblul Brâulețul din Bălești, iar Locul 3- Formația de dansuri din Stejari și Formația de dansuri Izvorașul din Negomir.

"LA POALELE CETĂȚII" - Țicleni, 12 iunie 2022 - Festivalul Concurs la care Absamblul Folcloric "Nedeia" al Casei de Cultură Novaci, s-a bucurat de succes, ocupând locul I. Diploma si trofeul au fost însotite de o sumă de bani, pe care, la propunerea tinerilor, o vom folosi pentru a organiza o ieșire la munte. Felicitări, organizatorilor de la Țicleni și colaboratorilor mei dragi: tineri artiști, instructor, Dragoș Medrega si coregrafului suitei prezentate in concurs, Petre Popescu! Mulțumim Primăriei Orasului Novaci pentru că a făcut posibilă deplasarea la concurs, un concurs care ne-a adus bucurie în suflet, în cadrul căruia am promovat cu succes dansul și portul popular novăcean. Datorită tinerilor artisti amatori ai ansamblului, zestrea folclorică a zonei Novaci devine cunoscută românilor din cât mai multe zone ale României. Acesta este si motivul pentru care solicităm sprijinul institutional necesar pentru a se asigura deplasarile la concursuri, recomandati fiind de performanta artistilor în acest moment. Interesul pentru dezvoltarea echipei ne îndeamnă să invităm cât mai mulți tineri să se orienteze spre petrecerea timpului liber practicând dansul popular, într-un cadru bine organizat, condus de o echipă preocupată atât de perfectionarea deprinderilor de mișcare prin dans, de dezvoltarea fizică armonioasă a tinerilor, cât si de dezvoltarea personală a fiecărui participant. Performanța pe toate planurile este țelul pe care dorim să îl atingem! MULT SUCCES dorim tinerilor din echipa noastră care au examene in această perioadă: capacitate, bacalaureat, licențe la facultăți sau simple examene de an! Suntem cu gândul alaturi de voi si de familiile voastre extraordinare care vă susțin cu credinta că la această vârstă bunele practici sunt esentiale în formarea omului pentru viață. Vise implinite, tuturor!”, a spus profesorul Elena Basarabă de la Novaci.

Premiile festivalului au fost oferite de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Trofeele, diplomele și masa participanților au fost asigurate de Primăria și Consiliul Local Țicleni.

Galerie foto




Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste