Bianca, elevă a CNSH Târgu-Jiu: „Fiecare pasiune ne învață să ne autodepășim!”
Bianca Alexandra Crucilă este din orașul gorjean Rovinari și în urmă cu mai bine de cinci ani, eleva a descoperit că are talent la muzică. De atunci este eleva interpretei de muzică populară Emilia Drăgotoiu Nanu, una dintre cele mai îndrăgite soliste din județul Gorj. De-a lungul anilor, Bianca a participat la numersoase festivaluri-concurs și a reușit să impresioneze juriul, câștigând premii importante. „Am început să cânt de la vârsta de 10 ani, mă pregătesc cu ajutorul doamnei mele profesoare Emilia Drăgotoiu Nanu, care pentru mine este ca o a doua mamă! (…) Acum sunt în clasa a IX-a D, la profilul pedagogic, al Colegiului Național ,,Spiru Haret" din Târgu-Jiu”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Bianca.
Planul de viitor al Biancăi este să urmeze Facultatea de Litere și să predea limba și literature română. Literatura este una dintre marile sale pasiuni. „Iubesc limba română, iar una dintre marile mele pasiuni este literatura. Consider că fiecare pasiune ne aduce mai aproape de cele mai mari visuri, ne învață să ne autodepășim, să ne îndreptăm spre cele mai frumoase idealuri ale noastre, iar prin dedicare, implicare și dăruire orice vis poate deveni realitate. Muzica va fi mereu cu mine, nu voi renunța să cânt, deoarece muzica este cel mai frumos parfum al sufletului, prin muzică mă simt mereu înțeleasă, de aceea am ales să merg și pe acest drum”, a mai spus Bianca. Muzica va rămâne mereu în viața sa, spune adolescenta, care dedică acestei apsiuni o mare parte din timpul său liber. De-a lungul anilor a învățat să își împartă timpul între pasiunile sale și școală. Este un elev ordonat și ambițios care vrea să ajungă să își îndeplinească visurile profesionale pe cont propriu. „Muzica mă reconectează în universul meu, mereu am o energie unică în timp ce cânt, totul se transformă. Dar am învățat să acord timp fiecărei pasiuni. Iubesc literatura, ador să citesc, să mă pierd prin miresmele din trecut sau din prezent ale cărților, iar o mare parte din timpul meu o petrec citind. Orele mele la muzică sunt de obicei, de dimineață, iar cursurile de la școală le am adesea, după-amiază. Îmi notez tot ceea ce trebuie să îndeplinesc în zilele aglomerate, iar acest lucru mă ajută enorm de mult. Mă ajută să fiu organizată și să-mi gestionez timpul mult mai bine”, a declarat Bianca.
Emilia Drăgotoiu Nanu, a doua sa mamă!
Tainele muzicii le-a deslușit alături de interpreta Emilia Drăgotoiu Nanu. Foarte mulți dintre elevii îndrăgitei soliste au avut o evoluție foarte bună de-a lungul anilor, așa cum este și cazul Biancăi. Fata s-a apropiat sufletește de Emilia Drăgotoiu nanu, care a știut mereu să îi ofere sprijinul de care avea nevoie. „De aproape șase ani învăț tainele cântecului popular, de la doamna profesor Emilia Drăgotoiu Nanu, care a știut de fiecare dată cum să-mi arate că drumul acestei pasiuni nu este imposibil, m-a învățat să iubesc muzica, să o descopăr în fiecare zi, mi-a arătat că iubirea pentru folclor înflorește în fiecare moment, iar pentru mine fiecare părere și gând al dumneaei contează pentru perfecționarea mea în muzică. Am început să cânt de la vârsta de 10 ani, mă pregătesc cu ajutorul doamnei mele profesoare Emilia Drăgotoiu Nanu, care pentru mine este ca o a doua mamă!”, a afirmat eleva din Rovinari. De curând, Bianca a înregistrat o nouă piesă: „Piesa înregistrată de mine se numește ,,Hai, la horă, hai!", este interpretată de Iustina Băluțeanu, iar pentru mine are o profunzime și o pozitivitate aparte! Eu am și filmat piesa, la televiziunea Accent TV, dar nu știu exact dacă filmările au apărut deja pe Youtube, dacă nu au apărut, vor apărea foarte curând!”, a spus fata.
Experiența școlii online și pandemia prin ochii unui copil
Pandemia și criza din sănătate ne-au transformat sau doar afectat tuturor viețile. Elevii au fost afectați de felul în care s-au desfășurat cursurile, ducând dorul colegilor și profesorilor. Bianca povestește despre această experiență, a școlii online: „Cum a fost experienta școala online? Pentru mine, la început, școala on-line a fost un univers care se învârtea într-o monotonie continuă, totul era la fel în fiecare zi, mi se părea că timpul nu mai trece, că fiecare zi nouă e de fapt o continuare a celei de ieri. Simțeam cum timpul nu vrea să înainteze și cum mă poartă cu el prin același prezent, la nesfârșit! Doar că, de-a lungul zilelor, cu ajutorul celor dragi sufletului, al profesorilor care mi-au arătat că dedicarea și iubirea față de copii se poate demonstra și prin intermediul școlii on-line, am învățat că există mici bucurii, că putem fi fericiți, creativi și în spatele unui ecran. Cu ajutorul dumnealor am învățat în această perioadă să mă bucur de tot ceea ce mi-e dat să trăiesc. În aceste momente, școala on-line este pentru mine o experiență care m-a învățat să fiu mai răbdătoare și mai puternică, m-a învățat să accept și să mă supun regulilor mai ușor. Aștept cu nespus drag și cu zâmbetul pe chip să mă reîntorc la scoală, fiindcă școala era universul care venea în fiecare zi cu un săculeț plin de pozitivitate, cu oameni dragi și amintiri unice, dar am învățat să accept prezentul și să-l trăiesc”.