(închide)

Au sfințit crucea amplasată pe Vârful Păpușa, în apropiere de Rânca!

 

Un sobor de preoți gorjeni a sfințit duminică o cruce amplasată pe Vârful Păpușa, în apropiere de Rânca. Inițiativa înălțării unei cruci care să vegheze vestitul drum Transalpina aparține enoriașilor din Parohia Baia de Fier II.

Clericii au oficiat slujba de binecuvântare a crucii sub conducerea Părintelui Protoiereu Ion Spilcă și a Părintelui Iulian Mărgineanu, din Protoieria Târgu Cărbunești. Primăria Baia de Fier a sprijinit inițiativa.

„Felicităm inițiativa Părintelui Paroh Ion Popescu și a enoriașilor din parohia sa. Aducem mulțumiri tuturor celor care au dorit să participe alături de noi astăzi la acest eveniment și nădăjduim să promovăm cât mai mult proiecte de acest fel împreună cu autoritățile locale și cu parohiile din protoieria noastră”, a declarat Părintele Protoiereu Ion Spilcă.

Vârful Păpușa este situat la 2135 m altitudine, în Masivul Parâng, care este străbătut de la sud la nord de șoseaua Transalpina, care leagă orașul gorjean Novaci de localitatea Sebeș din județul Alba, trecând prin patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba.

Sursa: https://basilica.ro/transalpina-gorjenii-au-amplasat-o-cruce-pe-varful-papusa-in-apropiere-de-ranca/?fbclid=IwAR0dx_TkTxDoxFSRy5APKXOIDenvBVphOeh_8yhJvXCPCBnQtMt8JR3dugM

Și https://mitropoliaolteniei.ro/2023/08/21/sfintirea-sf-crucii-din-varful-papusa-statiunea-ranca-judetul-gorj/

Galerie foto


Vizualizări: 3,583

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste