(închide)

Artistul plastic Florin PREDA-DOCHINOIU expune la Timișoara

 

Florin PREDA-DOCHINOIU, artistul  gorjean atât de apreciat în lumea artei contemporane, va expune în cadrul manifestărilor Timișoara - Capitala Europeană a Culturii! 

În data de 2 noiembrie 2023, va avea loc  vernisajul expoziției de pictură "CODURI DE ELEGANȚĂ, DECRIPTĂRI ONIRICE?", a artistului din Motru. Expoziția sa se înscrie în cadrul manifestărilor Timișoara - Capitala Europeană a Culturii și este organizată de Galeria BRĂTEANU în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Titlul expoziției, "CODURI DE ELEGANȚĂ. DECRIPTĂRI ONIRICE?", cu semnul întrebării la final, este un titlu intrigant și sugestiv, care poate genera multiple interpretări și invitații la explorare și reflexie lirică asupra lucrărilor expuse de Florin PREDA-DOCHINOIU.

Expoziția este curatoriată de Suzana Fântânariu, un artist primordial al contemporaneității, sensibil și cu un cutremur tulburător de metaforic al ființei.

Lucrările lui Florin PREDA-DOCHINOIU au puterea de a "manipula" publicul privitor și de a-l direcționa către o lume cu semnificații cromatice ideale.

Despre el și lucrările sale au scris, printre alții, Grigore Vieru, Fănuș Neagu, Gheorghe Tomozei, Adrian Păunescu, Pavel Șușară, Aurelian Titu Dumitrescu, Zenovie Cârlugea, Nicolae Dragoș, Ionel Bota, Florea Miu, Tudor Nedelcea, Nicolae Maniu, Michael Lassel.

Florin PREDA-DOCHINOIU vine din sud și „trage după el câmpia”!

Galerie foto


Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste