(închide)

Anastasia Boroată, solistă talentată și elevă cu rezultate maxime la școală: „Ador să cânt și trăiesc fiecare melodie!”

 

Când talentul se împletește armonios cu inteligența și bunul simț, șansele să ai succes deplin cresc. Anastasia Boroată are 12 ani, rezultate foarte bune la școală și o voce foarte frumoasă, dar și o mare dragoste pentru tradițiile strămoșești și muzica populară. Cântă de când avea 4 ani, fiind unul dintre cei mai tineri doljeni acceptați la cursuri de canto datorită talentului! Cu toate că locuiește alături de familia sa în Craiova, vine foarte des la Gorj, la bunicii și străbunicii săi. Părinții talentatei copile sunt originari din Gorj, astfel că fata a avut șansa să moșteanească bogata tradiție gorjenească și doljenească și le iubește și respectă pe ambele! 

Anastasia are 12 ani și iubește muzica populară! Harul de a cânta îl are de la Dumnezeu, spune copila. Iar tradițiile strămoșești și respectarea lor i-au fost insuflate de mică, căci Anastasia Boroată a petrecut vacanțele și sfârșitul de săptămână la bunici și străbunici, în Gorj. Talentata copilă locuiește alături de familia sa în municipiul Craiova din Dolj și învață la Școala Gimnazială "Elena Farago" Craiova, în clasa a VI-a. Crescută într-o familie de oameni intelectuali, credincioși și cu mult bun simț, Anastasia Boroată este hotărâtă să reușească în tot ce și-a propus. „Deși locuiesc în Dolj, părinții mei sunt din Gorj și îmi place să spun că sunt gorjeancă. Mama este din comuna Bâlteni, sat Peșteana -Jiu, dar și-a petrecut copilăria la bunicii ei de la Țicleni, străbunicii mei, pe care îi îndrăgesc tare mult, Aurică și Elena Ungureanu. Ajungem pe la ei cât se poate de des, aproape săptămânal. Tatăl meu este din comuna Slivilești, sat Strâmtu”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Anastasia Boroată. Iubirea pentru școală și carte i-a fost insuflată de mama sa, profesor de limba și literatura română. „La școală am rezultate maxime. Îmi plac toate materiile, dar în special Limba și Literatura Română, probabil acest lucru îmi este insuflat de mama mea care este profesor de Limba Română. Părinții și bunicii mi-au spus întotdeauna să fiu un om cinstit, să mă port frumos, să respect oamenii și să am frică de Dumnezeu. (…) Pe viitor, mi-ar plăcea să urmez Facultatea de Medicină pentru că aș vrea să ajut oamenii bolnavi, dar nu vreau nici să renunț la muzică”, a declarat Anastasia.

Acceptată la cursuri de canto la 4 ani

Pe când era la grădiniță, educatoarele au observat că fredonează cântecele și că are ureche muzicală. De atunci, muzica este o mare bucurie pentru copilă, care mărturisește că trăiește cu toată ființa fiecare melodie pe care o interpretează. „Talentul muzical mi-a fost descoperit la 4 ani de către doamnele educatoare Carolina Albu și Nadia Stoenac, cărora le voi mulțumi întreaga viața. Am fost acceptată la Palatul Copiilor când nu aveam nici 5 ani împliniți, deși domnul profesor Dumitru Iliuță le spusese părinților că nu primește copii decât cu vârsta peste 6 ani. Nu voi uita niciodată că am cântat melodia "Bate vântul frunzele" și am fost acceptată cu brio. În prezent iau lecții de canto cu doamna profesor Maria Staicu căreia îi mulțumesc din suflet, mai ales că mi-a descoperit talentul pentru muzică populară, eu până atunci cântam doar muzică ușoară. Muzica este viața mea! Ador să cânt și trăiesc fiecare melodie”, a afirmat Anastasia Boroată. De-a lungul anilor, fata a primit mai multe costume tradiționale cadou pe care spune că le va păstra cu sfințenie: „Sunt norocoasă că am primit de la bunici, străbunici, rude și prieteni câte ceva autentic, pentru mine având o mare valoare. Le voi păstra cu sfințenie!”.

Părinții o sprijină în tot ceea  ce face și au încurajat-o mereu să urmeze calea care o face împlinită. Au sprijinit-o, de asemenea, să înregistreze mai multe melodii, așa că le găsiți pe Youtube. Vă va impresiona vocea ei! Anastasia spune că prima sa melodie lansată a fost despre bunicul și străbunica plecați la Ceruri: „Am câteva melodii lansate, dar aș vrea să amintesc prima mea melodie "Când bunicii nu mai sunt" dedicată bunicului meu mult iubit și străbunicii mele, care au plecat la ceruri acum un an. Mi-aș dori ca în urma muncii mele pe care o depun și o voi depune pe viitor să-mi fie recunoscute și răsplătite rezulatele. (…) Paștele este cea mai mare sărbătoare pe care trebuie să o cinstim cu sfințenie. Chiar dacă trăim vremuri mai grele și persoane dragi sufletului nostru nu mai sunt lângă noi, trebuie să nu ne pierdem speranța și să avem credință!”, a spus Anastasia Boroată pentru Pagina Olteniei.

 

Galerie foto




Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste