(închide)

Al doilea curs de formare din cadrul proiectului Erasmus+, „Diferiți, dar totuși uniți!”, derulat de Școala Gimnazială Drăguțești

 

În cadrul proiectului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, domeniul Educație Școlară, nr. 2022- 1-RO01-KA122-SCH-000073915, cu titul ”Diferiți, dar totuși uniți!”, pe care Școala Gimnazială Drăguțești îl derulează în perioada 01.09.2022-31.08.2023, s-a desfășurat al doilea curs de formare ”Spice-up formal education! - Non-formal education to improve learnerʹs motivation”.


Cursul, al cărui furnizor a fost Edu2Grow, s-a desfășurat în perioada 23-27 aprilie 2023, în Caldas da Rainha, Portugalia, iar la acesta au fost selectate să participe două cadre didactice de discipline diferite: Adriana Țimurlea – profesor de matematică și Ana-Maria Ceaușescu – profesor pentru învățământ primar. Alături de profesori români au participat și profesori din Estonia, Grecia și Germania. Modulele cursului au fost: Cultură și interculturalitate, Comunicarea, Dinamica grupului, Metode de educație formală, non-formală, informală, Evaluare.
Formarea a vizat dezvoltarea competențelor profesionale și personale de comunicare, îmbunătățirea competențelor profesionale a cadrelor didactice în domeniul educației non-formale, în vederea creșterii gradului de incluziune școlară și a motivației elevilor pentru învățare, organizarea de activități de formare și coeziune a grupului; organizarea de activități de educație non-formală, dar și competențe interculturale centrate pe educația interculturală în vederea creării stării de bine în școală; relaționarea și lucrul eficient între diverse culturi și medii educaționale. Au fost abordate tehnici si instrumente pentru creșterea stimei de sine, s-au desfășurat jocuri de energizare și de îmbunătățire a comunicării, adaptate la particularitățile de vârsta și individuale ale copiilor.
După fiecare conținut nou, s-a consolidat utilitatea acestuia în activitatea didactică. Activitățile practice au fost rezolvate în perechi sau în grupuri mixte, internaționale, fiecare grup sau echipă prezentându-și concluziile sau soluțiile și primind feedback, atât de la formatori cât și de la ceilalți participanți. Evaluarea finală a participanților și planul de diseminare s-au realizat prin prezentarea unui produs de grup obținut prin aplicarea cunoștințelor învățate.
Organizatorii au oferit cursanților certificatele de participare, iar atmosfera festivă a permis schimbul de impresii despre curs și noile direcții pentru viitoarele colaborări prin intermediul programului Erasmus+.

Galerie foto



Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste