(închide)

Primul gorjean decedat din cauza coronavirusului suferea și de alte afecțiuni

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi oficial decesul gorjeanului din Tismana care fusese internat la Spitalul JUdețean de Urgență Târgu-Jiu. Bărbatului i-au fost recoltate probe pentru doagnosticarepe 6 aprilie și a fost confirmat ca suferind de coronavirus la două zile de la deces. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Pau suferea și de alte afecțiuni. „Decesul cu numărul 251 din România-Bărbat, 66 ani, județul Gorj. Internat în Spitalul Județean Targu Jiu-ATI în 5.04.2020. Recoltare probă COVID19 în data de 6.04.2020. Confirmat în data de 9.04.2020. Decedat în data de 7.04.2020. Comorbiditati: Insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie dilatativa. Emfizem pulmonar. Bloc atrio-ventricular. Pleurezie masiva. BPOC ”. (Sursa: https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-10-aprilie-2020-ora-10-39am)

 O anchetă epidemiologică va fi efectuată pentru ca autoritățile să afle de unde a contactat boala și cu cine a intrat în contact în ultima perioadă. Din spusele familiei, gorjeanul nu a călătorit decât la Timișoara în ultima vreme. 

Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu, a declarat că la Centrul de Permanență din oraș era de gardă chiar soția sa când Nelu Pau a venit la control. „Duminică era de serviciu soția sa și cunosc situația. Nelu Pau avea probleme cardiace de mulți ani și știu că a fost la un control, recent, la Timișoara, pentru aceste afecțiuni. Am făcut dezinfecție la Centrul de Permanență”, a declarat primarul din Tismana, Marian Slivilescu la Tele3.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste