Fonduri europene pentru facilitarea accesului la servicii medicale gratuite a 3200 de gravide din Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt și Vâlcea
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, anunță demararea implementării proiectului „NATALCARE-Program complex de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului”. Proiectul va urmări facilitarea accesului a 3200 de persoane gravide la servicii medicale de îngrijire prenatală, prin înființarea și funcționarea unui centru de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic, tratament și monitorizare pentru principalele patologii asociate sarcinii.
Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane gravide din regiunea Sud-Vest Oltenia, cu accent pe grupuri vulnerabile, la servicii de informare, educare, conștientizare și servicii medicale de înaltă calitate, orientate către prevenție, depistare precoce (screening prenatal), diagnostic și tratament precoce prenatal.
Proiectul va urmări facilitarea accesului a 3200 de persoane gravide la servicii medicale de îngrijire prenatală, prin înființarea și funcționarea unui centru de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic, tratament și monitorizare pentru principalele patologii asociate sarcinii. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de informare, educare, conștientizare și promovarea necesității screening-ului prenatal (diagnostic, tratament și monitorizare) la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, într-o perioadă de 33 de luni. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv specific: Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii. Valoare proiect: 11.804.996,72 lei. Durata proiectului: 33 de luni.
Derularea proiectului
3200 de gravide din mediul rural/urban din regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Olt,
Mehedinți și Vâlcea) beneficiază de servicii medicale gratuite acordate cu prioritate
persoanelor care provin din comunități dezavantajate:
*Consultații de specialitate, analize specifice în sarcină, ecografii;
*Screening prenatal (depistare precoce) și diagnostic;
*Supraveghere/monitorizare sarcină.
Pentru județul Gorj, puteți obține detalii și informații suplimentare la numărul de telefon: 0727 31 00 91 al expertului local: VOICU MIHAELA ELENA.