(închide)

Raluca Gheorghe, singurul medic specialist pedodonție-stomatologie pediatrică din Gorj, a organizat activități educative la Novaci

 

Ziua Mondială a Sănătății Orale  a fost celebrată pe 20 martie 2024 și la Liceul Teoretic Novaci! În această unitate școlară au avut loc  activități de educare și conștientizare  cu privirea la sănătatea orală, activități susținute de dr Raluca Gheorghe, medic specialist pedodonție-Stomatologie pediatrică, care este și angajatul Cabinetului Stomatologic al școlii. Medicul stomatolog le-a vorbit elevilor despre importanța sănătății orale, le-a reamintit tehnica spălatului pe dinți și importanța vizitei regulate la medicul stomatolog.

Spălatul pe dinți este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a cariilor și de menținere a prospețimii gurii. Însă, pentru obținerea rezultatelor scontate, este necesar un periaj dentar corect. 

Activitățile organizate de dr Raluca Gheorghe pentru elevii Liceului Novaci au avut ca scop promovarea importanței sănătății orale ca parte a sănătății generale a copiilor precum și a aspectelor cu privire la formarea unor deprinderi sănătoase de igienă orală, cunoașterea metodelor de prevenire a afecțiunilor oro-dentare și încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare. 

„Am desfășurat activitățile la clasele 0 și clasa a XI-a. Subiectele au fost prevenția, tratamente și recomandări generale. Recomandări pentru sănătatea orală: să se spele pe dinți de 2 ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor, 1000 ppm fluor; să folosească ața dentară; să urmeze o dietă sănătoasă care limitează consumul de băuturi cu zahăr și gustările dulci; să consulte regulat un medic stomatolog pentru prevenirea și tratamentul afecțiunilor cavității orale. Elevii de la clasele 0 au primit cadouri (cutiuțe pentru dintisori și periuțele de dinti), iar cei de la clasa a XI a au primit paste de dinți!”, a spus dr Raluca Gheorghe, singurul medic specialist pedodonție-Stomatologie pediatrică din județul Gorj. 

Raluca Gheorghe este absolventă a UMF Craiova, a finalizat Rezidențiatul tot la Craiova și este medic specialist din anul 2022. A urmat cursuri de specialitate în practica Stomatologiei pediatrice și în  2022 a început ca medic școlar stomatolog la unitatea școlară din comuna Baia de Fier.

 

Galerie foto



Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste