(închide)

OMV Petrom continuă programul „Sănătate în vecinătate”

 

În 2024, OMV Petrom va aloca programului peste 8 milioane de RON și va oferi acces la servicii medicale gratuite pentru 5.000 de locuitori din mediul rural. Locuitori din 27 de comunități vor avea acces la un set complex de analize de laborator, consulturi și monitorizare pe termen lung. OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, continuă pentru al treilea an consecutiv parteneriatul cu Asociația Medcorp și susține implementarea programului „Sănătate în vecinătate”.  

Locuitorii din comunitățile rurale cu acces limitat la servicii medicale beneficiază gratuit de analize și consulturi de specialitate. În urma acestora li se prescriu tratamente, primesc recomandări pentru un stil de viață sănătos și sunt monitorizați prin serviciul de call-center. Pentru cazurile grave, echipa Medcorp facilitează accesul în clinici și spitale pentru investigații amănunțite și intervenții.

În 2024, programul își propune să ajungă în 12 comunități noi și să revină în cele 15 comunități vizitate anterior pentru a monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor și a actualiza recomandările medicale.  

Pentru a permite diagnosticarea precoce a afecțiunilor cu incidență crescută în cadrul populației, „Sănătate în vecinătate” lansează și un program de screening axat pe ecografii abdominale și consulturi de dermatologie. Acesta va consta în 20 de evenimente de screening și va permite identificarea rapidă a potențialelor probleme de sănătate, urmărirea și tratarea corespunzătoare a acestora, ajutând la prevenirea unor probleme de sănătate mai grave și mai costisitoare în viitor.

Programul a fost inițiat în 2022. Până la sfârșitul anului 2023, prin programul „Sănătate în vecinătate”, echipe complete formate din medici specialiști, medici rezidenți și studenți la medicină au vizitat 15 comunități în 8 județe: Prahova, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Olt, Bacău, Galați și Constanța.  

În primii doi ani de implementare, circa 1.700 de persoane au beneficiat de pachete complete de analize și consulturi medicale de specialitate și au fost acordate peste 10.500 de investigații paraclinice și consulturi de specialitate. Peste 900.000 euro (estimare bazată pe analiza a 3 clinici private din România) reprezintă contravaloarea serviciilor medicale oferite în 2022 și 2023 dacă pacienții ar fi ales să beneficieze de aceste servicii la o clinică privată. 

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste