(închide)

Plăcintele, pâinea la țest, zacusca și alte preparate, foarte apreciate de turiștii care au ajuns la punctul gastronomic „Casa Boema” din județul Hunedoara!

 

O tânără hunedoreancă a transformat bucătăria casei părintești în casa preferată a turiștilor iar aceștia sunt foarte încântați de tot ce găsesc aici, revenind! Punctul gastronomic „Casa Boema” este proiectul său de suflet! Dacă ajungeți în zonă, nu-l ratați!


Potrivit DISCOVER HUNEDOARA, după 16 ani de muncă peste hotare, Andreea Nistor a decis să revină acasă, în comuna Vața de Jos, pentru a dezvolta un proiect de suflet – Punctul gastronomic local „Casa Boema”. Bucuria părinților a fost la fel de mare, așa că acum, tânăra face o echipă de excepție cu mama și tatăl său.
Punctul central al ideii a fost chiar renumita plăcintă pe vatră de la Vața, produs culinar care nu lipsește de pe mesele zărăndenilor la zile importante și care se face din moși strămoși. De obicei, plăcinta este umplută cu mere sau brânză. Cu puțină inspirație, Andreea a reușit, împreună cu mama ei, să găsească 9 feluri de umpluturi potrivite acestui preparat.
Este știut faptul că bucătăria zărăndenilor este plină de bucate gustoase și arătoase, iar Punctul gastronomic local „Casa Boema” este locul ideal pentru a pune în valoare savuroasele bucate din gospodărie. Găsiți aici plăcinte, pâine la țest, dulcețuri, zacuscă și tot felul de preparate din zonă. Ingredientele sunt proaspete, pentru că vin din producția proprie sau de la producătorii din zonă, așa că bucatele au cu adevărat gustul autentic.
Dacă ajungeți în zonă, sunteți poftiți la masă în gospodăria familiei Nistor, la „Casa Boema”.
Vața de Sus, nr. 77, comuna Vața de Jos.
Tel: 0763 350086

Galerie foto



Vizualizări: 1,187

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste