(închide)

Ateliere de creație, zeci de meșteri populari, muzică bună și mâncăruri tradiționale la cel mai cunoscut festival din Gorj!

 

Festivalul RomânIA Autentică-Hobița este cel ami cunoscut festival organizat la nivelul județului nostru.  ”Vor fi două zile, 22 și 23 iunie, în care vă așteptăm cu multă muzică bună, cu peste 70 de meșteri și artizani populari pregătiți să vă întâmpine cu produse autentice realizate cu măiestrie și cu multă dragoste” transmit organizatorii.

Copiii vor avea parte de ateliere de creație și vor învăța tainele meșteșugului direct de la meșteri populari de renume. Multă distracție se anunță și la atelierele pentru copii organizate de Asociația ”Educație după Școală” sau de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”.

Cine vrea să învețe cum se cos modelele de pe o ie va putea să facă și acest lucru, fie de la meșteri populari, fie de la un grup de tinere care vor coase special în cadrul festivalului. Evident, toate acestea vor fi însoțite de muzică bună și mâncăruri tradiționale.

Sâmbătă, manifestările festivalului vor începe la ora 17.00 iar, duminică, la ora 15.00. În ambele zile programul se va încheia la ora 24.00.

Festivalul România Autentică Hobița este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” și Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Parteneri: Flori de Ie, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Asociația ”Educație după Școală”.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste