(închide)

Ansamblul "Nedeia" din Novaci, invitat special la două mari festivaluri din Gorj!

 

Tinerii și talentatii dansatori ai Ansamblului Nedeia din Novaci vor participa astăzi, 23 iunie 2024, la două importante festivaluri care au loc în Târgu-Jiu și Pestisani. 

Astfel, Ansamblul Nedeia va încânta participanții la Festivalul Lavandinne din Târgu-Jiu, dar și pe cei care vor ajunge la Festivalul RomânIa Autentică de la Pestisani.

Nedeia este un ansamblu premiat la numeroase festivaluri și concursuri folclorice, este alcătuit din țineți artiști amatori, care iubesc portul tradițional și obiceiurile locurilor unde au crescut. 

La cele doua festivaluri, Nedeia va dansa pe acordurile fluierului talentatului instrumentist Cătălin Cotorcea.

Aceștia vor pune în scenă spectacolul "Mândre novacene, flori de sânziene!" 

 "Nedeia" este ansamblul folcloric format din tineri artiști amatori, renumit în rândul trupelor de dansuri populare, al cărui unic țel este acela de a promova zona Novaci - Rânca, de a "vorbi" prin dans și muzică despre specificul folcloric novăcean, despre eleganta costumelor populare din zonă, despre dansul popular ciobănesc moștenit de la străbunii veniți din Ardeal, despre viața și obiceiurile novăcenilor, oameni harnici și mândri, îndrăgostiți de viața la munte. Mulțumim organizatorilor pentru invitații! Mulțumim celor care apreciază munca acestor tineri, pentru care dansul popular, este refugiul preferat de timp liber, sportul care  îi dezvoltă armonios, fizic și emoțional", a spus Elena Basaraba. 

 

#AnaLavandine

#RomânIaAutentică

#PrimăriaOrașuluiNovaci

#MarianStelea

#PetrePopescu

#CasadeCultu răNovaciPaginaOficiala

Galerie foto



Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste