(închide)

Elevi ai Colegiului Auto Târgu-Jiu, rezultate remarcabile la Concursul naţional "România pitorească"!

 

Deşi este aproape jumătatea vacanţei mari, un echipaj format din doi elevi ai Colegiului Auto "Traian Vuia" din Târgu- Jiu, coordonat de prof. Pigui Graţiela- Ramona, a participat la etapa naţională a Concursului de cultură şi civilizaţie românească "România pitorească", desfăşurat în perioada 14-17 iulie la Vicovu de Sus, Suceava, de unde s-a întors cu rezultate remarcabile.

Astfel, cei doi elevi de clasa aX-a de la profilul mecanic, Văduva Gabriel şi Ţigăreanu Eduard,  au făcut o figură frumoasă la cele două probe din concurs cu participare directă, reuşind să obţină al şaselea punctaj şi să-şi adjudece o menţiune. Totodată, la participarea indirectă, eleva Prohap Genoveva a obţinut locul I, iar elevii Prunescu Robert din clasa a VII-a şi Vavură Eduard, din clasa a IX-a au primit menţiuni.           "România pitorească" este un concurs naţional complex, desfăşurat pe parcursul întregului an şcolar şi care presupune o abordare transdisciplinară a temei propuse. Etapa finală este organizată în judeţul Suceava, La Rădăuţi şi Vicovu de Sus. Aici, elevii au de  realizat şi susţinut două proiecte de grup, care implică mai multe activităţi, printre care vizită de documentare, realizarea unui material pe baza acesteia, prezentarea proiectului personal şi a portului specific. Activităţile au fost intense, însă elevii le-au apreciat ca interesante şi utile. Judeţul Gorj a fost reprezentat la etapa finală de echipajul Şcolii gimnaziale "Constantin Săvoiu" pentru gimnaziu şi de Colegiul Auto "Traian Vuia" pentru liceu, ambele întorcându-se cu câte o menţiune.

            "Proiectul nostru a cuprins, aşa cum era cerinţa, 4 elemente reprezentative pentru zona din care venim. Am ales Tudor Vladimirescu, Coloana fără sfârşit, Ţesutul scoarţelor şi Piţărăii cu măşti. Costumele prezentate au fost din Tismana şi Padeş şi ne-au fost puse la dispoziţie de Şcoala Populară de Artă şi de  Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, cărora le mulţumim!", a ţinut să precizeze Eduard Ţigăreanu, unul dintre elevii participanţi.

            "Copiii au muncit mult pe tot parcursul anului şcolar, au coordonat pagina de Facebook, au realizat materiale pentru portofoliu, s-au implicat admirabil! Au fost încântaţi de acest concurs şi de faptul că au şanse pentru  participare la etapa naţională. Am încercat, şi cred că am şi reuşit, să dovedim că şi în şcolile mici se întâmplă lucruri mari, dacă pui suflet în ceea ce faci şi te străduieşti să descoperi fărâma de frumos şi de bun din fiecare copil, fără idei preconcepute!", a precizat Graţiela Pigui, profesorul coordonator. Alături de aceasta, în proiect s-au implicat şi alte două cadre didactice, prof. Ciortan Marinela şi prof. Cerbu Adina, precum şi artistul Florin Preda- Dochinoiu, fondatorul Salonului de pictură Arte Mici, care i-a sprijinit pe participanţi. "Vreau să le mulţumesc tuturor pentru efort, pentru faptul că nu au abandonat în momentele dificile şi că am reuşit ca împreună să ducem la capăt un proiect frumos, încununat cu rezultate pe măsură!", a transmis profesorul coordonator.

Galerie foto




Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste