(închide)

Afacerist român, capturat la Londra

 

Afaceristul Alexander Adamescu a fost reținut la Londra. Acesta este moștenitorul cunoscutului Dan Adamescu, miliardar român decedat în pușcărie. Alexander Adamescu este acuzat în România că ar fi dat, prin intermediari, mită unor judecători pentru a-și scăpa tatăl.

Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune.

Adamescu Jr. ar fi folosit într-o instanță in Marea Britanie un document ce ar fi fost emis de Administrația Națională a Penitenciarelor, dar el ar fi fost măsluit de către omul de afaceri, scrie Libertatea. Documentul era menit să arate condițiile improprii din închisorile românești pentru a evita astfel extrădarea.

Instanța britanică s-ar fi autosesizat și ar fi sesizat Serviciul de procuratură al Coroanei din Londra, care ar fi deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia pentru folosirea unor documente false în instanță.

În respectivul caz judecătorii britanici ar fi admis solicitarea procurorilor britanici de schimbarea a măsurii eliberării pe cauțiune cu măsura arestării preventive.

Potrivit sursei citate, procedurile de extrădare în cazul lui Adamescu Jr. s-au intensificat și ar putea fi adus curând în România.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste