(închide)

Sărbătoare câmpenească duminică la Novaci de Lăsatul Secului

 

La Novaci încă se mai păstrează obiceiurile și tradițiile locului! Toicmai de aceea, anul acesta, la propunerea unor novăceni din zona Novaci – Străini, numiți și ungureni, Primăria Orașului Novaci a hotărât să organizeze prin Casa de Cultură Novaci, o petrecere a gospodarilor de Lăsatul Secului, în Plai, la ieșirea din Novaci spre Rânca, în apropiere de Parcul „Gheorghe Tătărescu”.

Băcița Marioara, de la Stâna Ștefanu, și-a anunțat intenția de a sprijini această inițiativă. Coordonarea evenimentului apaține Elenei Basarabă, director al Casei de Cultură Novaci, pe care o pot contacta toți novăcenii dornici a se implica în organizarea și desfășurarea evenimentului.

La Petrecerea gospodarilor de Lăsare publicul va asculta, ca pe vremuri, muzică lăutărească autentică, de această dată în interpretarea renumitului Taraf „Vică Argint”, din Pârâul de Pripor, recent selectat în spectacolul său de solistul Grigore Leșe. Nu va lipsi cântecul la fluier gâjâit, specific folclorului păstoresc adus în fața novăcenilor de un rapsod popular din Ținutul Momârlanilor, mereu prezent la nedeile ciobanilor din Munții Lotrului, dar nici folclorul păstoresc, repezentat de solistul Marius Țugulescu. Vor fi și alte surprize muzicale, organizatorii încercând să dea viață unor momente, care treptat se pierd din viața satului românesc.

„Invităm la eveniment toți novăcenii, indiferent în ce zonă a orașului locuiesc. Sunt bineveniți iubitorii de tradiții din comunele vecine, din județul Gorj și din toată țara. Îi așteptăm la petrecere pe cabanierii din Rânca și pe turiștii care le calcă pragul în această zi”, a transmis Dumitru Leuștean, primar al orașului Novaci.

 

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste