(închide)

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir implementează proiectul "The Europe Challenge 2024"!

 

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir este una dintre cele mai „tinere” ONG-uri din județul Gorj, dar care are membri determinați să schimbe lumea în bine! De curând, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a fost selectată pentru a participa la proiectul "The Europe Challenge 2024", iar primul pas a fost să aducă o schimbare pozitivă în comunitatea lor.

 

Înființată la sfârșitul anului 2023, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a organizat deja o serie de activități menite să aducă o schimbare în viața celor din comunitate. Prin ceea ce fac, membrii Asociației sunt un exemplu pentru comunitate: Președintele ONG-ului este bibliotecar Anișoara Bocai, de la Biblioteca Comunală Vladimir, Vicepreședinte este prof. consilier școlar Aritina Dungă și Secretar, prof. Dobre Simona! Alina Catrinoiu este reprezentantul Comunității din Vladimir și Director proiecte în cadrul Asociației. 
Săptămâna trecută, Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a fost selectată pentru a participa la proiectul "The Europe Challenge 2024". „Activitatea noastră inaugurală, sprijinită de finanțare, este un program de implicare comunitară menit să promoveze inovația, educația  și importanța factorului ecologic în rândul tinerilor. Avem ca obiectiv crearea unui cadru stimulativ și interactiv pentru dezvoltarea abilităților și a potențialului fiecărui participant. Împreună cu partenerii noștri și cu sprijinul echipei noastre dedicate, ne propunem să organizăm ateliere, dezbateri și alte surprize, oferind astfel o platformă pentru creșterea personală și profesională a tinerilor din comunitatea noastră. Ne dorim să aducem o schimbare tangibilă și să contribuim la modelarea unui viitor mai luminos pentru generațiile viitoare”, a spus Anișoara Bocai, președintele Asociației Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir. ,,Constientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a comunităților viitoare” este denumirea proiectului scris de reprezentanții Asociației pentru Biblioteca Vladimir. 

Foișoare în curtea comună a  Bibliotecii  Comunale Vladimir și a Scolii Gimnaziale «Tudor Vladimirescu» Anndreești

Un prim pas în realizarea acestui important proiect pentru comunitatea locală din Vladimir, a fost montarea unor foișoare în curtea Școlii Vladimir, finanțate grație „The Europe Challenge”. De asemenea, pe data de 6 aprilie, va avea loc o importantă acțiune de plantare, „o etapă crucială în implementarea proiectului”, după cum spun membrii Asociației. „Am achiziționat materialele necesare pentru atelierele noastre viitoare, pregătindu-ne să oferim experiențe educative și captivante comunității noastre. Suntem ferm hotărâți să facem acest proiect să prindă viață și să aducă beneficii tangibile pentru toți cei implicați. Cu fiecare pas pe care îl facem, suntem mai aproape de realizarea viziunii noastre și suntem încântați să împărtășim această călătorie cu voi”, a mai spus Anișoara Bocai. 

Ce înseamnă „The Europe Challenge”?

 

„Provocarea Europei” este un program anual care reuneste biblioteci și comunitati din intreaga Europa pentru a aborda provocările strigente din zonele lor locale. Programul a fost lansat pentru prima data în anul 2020 de Fundatia Cultural Europeană  și de parteneri. Provocarea Europei, este susținută de Fondazione Cariplo, Scottish Librry  and Information Concil și prin finanțare publica prin Arts Concil England.

De-a lungul următoarelor luni, membrii Asociației Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir vor promova inovația, educația și importanța factorului ecologic în rândul tinerilor. Au setat ca obiectiv crearea unui cadru stimulativ și interactiv pentru dezvoltarea abilităților și a potențialului fiecărui participant la acest proiect. Au început deja să  organizeze ateliere, dezbateri, oferind astfel o platformă pentru creșterea personală și profesională a tinerilor din comunitate. Vor aduce o schimbare tangibilă și vor contribui la modelarea unui viitor mai luminos pentru generațiile viitoare!

Galerie foto




Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste