(închide)

„Menta verde” de la Baia de Fier, singura cultură de acest fel din județul Gorj! „Ne dorim colaborare cu cât mai mulți antreprenori!”

 

În comuna gorjeană Baia de Fier există singura cultură de mentă olandeză din județul Gorj! Antreprenorul Cristian Cojocaru a investit într-o plantație de mentă olandeză, unul dintre cele mai aromate soiuri de mentă din lume și nu a dat greș! Este ideală pentru prepararea băuturilor, a limonadelor, a ceaiurilor, poate fi folosită și în diverse preparate culinare, căci este foarte benefică pentru sănătate!

Prima cultură de mentă olandeză din județul Gorj a fost înființațtă de puțin timp în comuna Baia de Fier, iar producătorul a obținut atestatul de la autoritățile din domeniu. „Vindem mentă olandeză proaspătă sau uscată. Este unul din cele mai aromate soiuri de mentă din lume! Este ideală pentru prepararea ceaiurilor, băuturilor, a limonadelor, în diferite cocktailuri sau ca ingredient în diferite produse. Livrăm personal în zonă sau prin curier! Se vinde atât în cantități mici pentru locațiile ce o folosesc la prepararea limonadelor sau a sucurilor cât şi în cantități mari pentru segmentul HORECA”, spune Cristian Cojocaru, tânărul antreprenor care a decis să investească într-o cultură unică în Gorj. 

Fermierul s-a adaptat cererii de pe piață și investește în mentă olandeză, un soi de mentă cu frunze mari, cărnoase și cu miros puternic. Este căutată de persoanele care dezvoltă afaceri în domeniul turismului și al alimentației publice, de creatorii de siropuri naturale etc. 

Cum a început povestea „Mentei verde”

Cristian are 35 de ani și a lucrat mai mulți ani în străinătate. În ciuda faptului că reușise să își achiziționeze o locuință în Londra, să își continue studiile, să aibă un job stabil și bine plătit, dragostea de locurile natale a învins și l-a făcut să revină în Gorj. „Sunt absolvent al Liceului Tudor Arghezi din Târgu-Carbunesti  și de asemenea absolvent  al Colegiului "ICON College of Technology and Management" din Londra, UK. Am o familie frumoasă, o fiică de 3 anișori. Sunt împlinit! (…) După absolvirea liceului, am lucrat ca și conducător auto în România, (…) iar în august 2013 am ajuns în Londra, unde am lucrat în construcții și de asemenea la o firmă care se ocupa cu întreținerea stațiilor de metrou din toată Londra. Cu toate că am locuit  aproximativ 10 ani în Londra, (…) DORUL de casă și familie  ne-a făcut să ne întoarcem! Așa că, datorită familiei și prietenilor, ne-am achiziționat o casă cu o grădină decentă în Baia de Fier. Asta se întâmpla cam acum trei ani. Nu a fost ușor să ne integrăm aici, dar lucrurile au mers așa cum trebuia. Soția s-a ocupat de creșterea copilului, iar eu am început să lucrez în construcții. Apoi, l-am întâlnit pe Andrei Cornea, un antreprenor de succes din comuna Polovragi, care mi-a oferit șansa să mă alătur echipei Din Eden. Andrei este un om cu totul deosebit și ajută foarte mult comunitatea, în special pe micii producători locali. Mi-a sugerat să fac ceva cu un teren pe care îl aveam”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Cristian Cojocaru, producător atestat de mentă olandeză.

Mentă aromată numai bună pentru siropuri și băuturi 

 

La scurt timp după ce l-a cunoscut pe Andrei Cornea de la „Din Eden”, Cristian a fost sfătuit de acesta să înființeze o cultură de mentă olandeză. „Din Eden produc cele mai bune siropuri, iar unul dintre ele este siropul de mentă care are la bază această plantã benefică. În mare parte, am început această cultură de mentă la sugestia lui; am fost puțin sceptic la început. Deținând o grădină măricică și un pământ umed, înconjurat de izvoare am decis să încerc cu o mică plantație cu această plantã iubitoare de apă. Din cauza vremii imprevizibile am început cu o mică suprafață pe care o voi extinde. Prima recoltă a fost neașteptat de productivă, ceea ce m-a motivat. Pentru dezvoltarea culturii de mentă, s-a folosit îngrășământ natural produs în grădina casei, apă și multă atenție.

Obiectivul acestei mici culturi este extinderea și colaborareea cu cât mai mulți antreprenori. Pe această cale vreau să mulțumesc familiei care m-a ajutat cu pregătirea terenului și plantarea mentei și nu în ultimul rand, bunului meu prieten Andrei Cornea de la Din Eden!”, a mai spus Cristian Cojocaru.

Pe Cristian Cojocaru îl găsiți și pe facebook MENTA VERDE, iar siropurile lui Andrei Cornea le găsiți fie la Polovragi, fie pe site-ul DIN EDEN

Nu ezitați să îi căutați! Nu veți regreta! Produsele lor sunt de calitate!

Galerie foto






Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste